Görüntünüzü geliştirecek 6 pratik uygulama!

Bu 6 ücretsiz araçla masaüstünüz ve penceleriniz size değil, siz onlara hükmedeceksiniz...

Monitörünüze hükmedin!

Büyük ekranların fiyatları giderek düşüyor. Zira bir zamanlar alma hayalini kurduğumuz dev monitörleri şimdi daha uygun bir fiyata satın alabiliyoruz. Bunun yanında küçük ekranlara sahip netbook'ları kullanan kullanıcı sayısı da giderek artıyor. Ancak masaüstünüzün boyutu ne olursa olsun, bazı ücretsiz yazılımlarla ondan daha yüksek bir verim alabilirsiniz.

Windows'da sanal masaüstü oluşturmak için iki seçeneğiniz var: VirtuaWin ve Dexpot. VirtuaWin oldukça sade bir yazılım ve aynı zamanda oldukça hızlı. Dexpot ise Windows 7 görev çubuğu ile sıkı bir entegrasyon ve hoş görsel efektler sunuyor.

Masaüstünüzde boş alan sıkıntısı çekmiyorsanız, pencerelerinizi daha iyi yönetecek bir araç arıyor olabilirsiniz. Windows'un Win+Sol, Win+Sağ, Win+Yukarı gibi faydalı kısayolları var, ancak WinSplit Revolution gibi ücretsiz bir yazılımla faydalı geliştirmeler sağlayabilirsiniz: Araç, klavyenizdeki sayısal tuşlar yardımıyla pencerelerinizi belirli konumlara taşımanıza ve boş alanı değerlendirmenize yardımcı oluyor.

Fare, pencere ve ekran geliştirmeleri

Fare, pencere ve ekran geliştirmeleri
f.lux ile ekranınızın renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayabilirsiniz

Pencereleri fareyle taşıma işlemini kolaylaştırmak istiyorsanız, bu konuda AltDrag'dan faydalanabilirsiniz. Araç, Linux'da olduğu gibi Alt tuşunda basılı tutarken pencerenin herhangi bir yerinden onu sürüklemenize izin veriyor.

Windows 7 kullanmıyorsanız, Aero Snap'in bir tür geliştirilmiş halini sunan AquaSnap'ı deneyebilirsiniz. Araç, bir pencereyi ekranın köşelerine doğru sürüklediğinizde, pencereyi sürüklediğiniz tarafı kaplayacak şekilde yeniden boyutlandırıyor.

PC'nizi akşamları uzun süreler kullanıyorsaınz, ekrandaki mavi parıltı gözünüzü rahatsız ediyor olabilir. F.lux adındaki ücretsiz araç sayesinde renk sıcaklığını geceleri otomatik olarak değiştirebilir ve renklerin daha sıcak, daha az mavimsi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları