Bilim kurgunun büyük ustası H. G. Wells, Görünmez Adam adlı romanını 1897 yılında yazmıştı. Fakat bu konuda kafa yoran ilk kişi değildi. Kitabın üzerinden 112 yıl geçmiş olmasına rağmen bilim adamları hala büyük bir hevesle aynı konu üzerinde uğraşıyorlar; objeleri ve belki de insanları görünmez yapmak. Bu konuda farklı denemeler yapıldı ama en ciddi olarak kabul edileni 2006 yılında Duke Üniversitesi'nde görev alan bilim adamları tarafından geliştirilmişti. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde aynı bilim adamları boş durmadılar ve geliştirdikleri görünmezlik yöntemini bir adım daha ileriye taşıdılar. İlk araştırmada da görev almış olan David Smith, yeni yaklaşımlarını "bir çeşit serap yaratmak" olarak nitelendiriyor.
Bilim adamlarının geliştirdiği yöntem kısaca; objelerin üzerine yerleştirdikleri "meta materyaller" ile objenin çevresindeki ışık gibi farklı elektromanyetik dalgaları bükmelerini sağlıyor. Bu sayede objeler aslında aynı yerde olmalarına rağmen, yokmuş gibi görünüyorlar. Biz objeleri, üzerlerinden yansıyan ışık sayesinde algılayabiliyoruz. Eğer objelerin üzerinden yansıyan ışık bükülebilirse, bahsi geçen objelerin varlığını gözlerimiz ile tespit etmemiz imkansız hale gelebiliyor. David Smith konuyu bir örnekle açıklıyor: "Yaz aylarında otobanlarda sanki yolun üzerinde su akıyormuş gibi görürüz. Ama bu aslında gökyüzünün yansımasının görüntüsüdür. Bizim yapmaya çalıştığımız buna benzer bir serabı bilimsel olarak oluşturmak".
Her ne kadar bilim adamları halen çalışmanın çok başında olduklarını söyleseler de, ilk sonuçlar doğru yolda olduklarını gösteriyor.