Görme engelliler, "Kör Sürüş Asistanı" sayesinde Forza Motorsport oynayabilecek

Forza Motorsport, görme engelli oyuncuların oyunu oynamasına yardımcı olmak için "Kör Sürüş Asistanı" ile birlikte gelecek. Peki Kör Sürüş Asistanı, görme engellilerin oyunu oynamasını nasıl sağlayacak?

Görme engelliler de Forza Motorsport oynayabilecek

Popüler yarış oyunu serisi Forza Motorsport'un geliştiricisi Turn 10 Studios, oyunun yeni erişilebilirlik özelliklerinden bazılarının sunumunu yaptı. Stüdyo, her şeyden önce görme engelli ve az gören oyuncuların sesli ipuçları yardımıyla yarış simülasyonundan keyif almalarını kolaylaştırmayı umuyor.

Turn 10, erişilebilirlik danışmanı Brandon Cole (kendisi görme engelli) ve diğer görme engelli ve az gören oyuncuların yardımıyla Kör Sürüş Asistanı'nı oluşturmak için 2 yıl harcadı. Bu özellik, oyuncuların yönlerini bulmalarına yardımcı olmak için ek sesli ipuçları sunuyor. Pist konumu ve yönü, dönüşler sırasında yaklaşma ve ilerleme gibi konularda sesli bilgi sağlıyor. Oyuncular ayrıca gerekli yavaşlama seviyesi ve manuel şanzıman kullanıyorlarsa ne zaman vites değiştirecekleri gibi araçla ilgili ayrıntıları da öğrenebiliyorlar.

Oyunun bu özelliğini tanıtan ve gelişimini detaylandıran Cole, direksiyon kılavuzu seçeneğinin oyuncuların dönmesi gereken yöne bağlı olarak motor sesini ve lastik seslerini sola veya sağa kaydırdığını belirtiyor. Bip sesleri oyunculara pistin kenarına yaklaştıklarında haber veriyor. Cole, ipuçlarının yardımıyla yarışı kazanabildiğini söylüyor.

Oyuncuların işaretlere alışması muhtemelen biraz zaman alacak olsa da, Forza Motorsport oynamak isteyen görme engelli ve az gören kişiler için son derece yararlı olabilir. Sistemin nasıl çalıştığı hemen aşağıdaki videoda: