Google'ın sürücüsüz taksileri, kornalarla koca bir şehri uyutmadı

Google'ın sürücüsüz taksi servisi Waymo'nun San Francisco'daki komşuları, gece boyunca korna çalan araçar yüzünden uykuya hasret kaldılar.

Google'ın sürücüsüz taksileri, kornalarla koca bir şehri uyutmadı

San Francisco halkı, sürücüsüz otomobil deneyleri yüzünden çok uzun yıllardır adeta kabus yaşıyor. Işıkta durmayıp yayalara çarpanları mı dersiniz, hız sınırına uymayıp herkesin yüreğini ağzına getiren sürücüsüz taksiler mi dersiniz... Bir dönem, bölge valisi bazı sürücüsüz taksi servislerinin şehre girmesini bile yasaklamak zorunda kalmıştı.

Şimdiyse Google'ın Waymo servisi hakkındaki şikayetler gündeme geldi. Bazı şehir sakinleri, garajdaki Waymo araçlarının gece boyunca, sabaha kadar korna çaldığını ve bu yüzden uykusuz kaldıklarını iddia ediyor.

Şikayetlere göre Waymo'nun şehirdeki garajında gece boyunca konaklayan araçlar, kafalarına göre korna çalmaya başlayabiliyor. Daha önce bu şikayet nedeniyle Waymo, araçlara güncelleme yaptığını duyurmuştu ama güncellemenin pek işe yaramadığı anlaşılıyor.

Waymo sorunu çözdüğünü iddia ediyor

Waymo geçen hafta yaptığı açıklamada korna sesinin, bir Waymo aracı kendisine doğru geri geri gelen başka bir araç tespit ettiğinde tetiklenen bir güvenlik özelliğinin sonucu olduğunu söyledi. Otoparkın YouTube canlı yayınını yapan bir apartman sakini ise Waymo'nun yamasından sonraki ilk gece, araçlardan birkaçının otoparkı kaçırdığını ve açıklanamaz bir şekilde binanın yanındaki bir çıkmaz sokağa girdiğini söyledi. Ancak Waymo daha sonra bu sorunu da çözmüş gibi görünüyor. Yine de bu olay da gösteriyor ki, sürücüsüz otomobil teknolojisinin hala sıfır hataya ulaşmış değil.