Google'ın hatalı güncellemesi, Chrome web tarayıcısını bozdu

Teknoloji devi Google, milyonlarca Windows kullanıcısı için önemli bir Chrome güncellemesi yayınladı ama güncelleme Chrome'un şifre yöneticisini bozdu. Google şimdi bu hata için özür diliyor. Peki neler oldu?

Google'ın hatalı güncellemesi, Chrome web tarayıcısını bozdu

Google geçen hafta milyonlarca Windows kullanıcısının şifre yöneticisini bozan bir Chrome güncellemesi yayınladı. Bu talihsiz olay, tam da Windows'u bozarak dünyayı felç eden CrowdStrike güncellemesinin ardından geldi.

Google'ın hatalı güncellemesi sonunda yaklaşık 18 saat boyunca şifre yöneticisinde sorunlar yaşandı ve sorunun çözülmesi ertesi günü buldu.

Chrome tarayıcısının M127 sürümünü kullanan Windows kullanıcılarıyla sınırlı olan sorun, kullanıcıların kayıtlı şifreleri bulamamasına sebep oldu. Google'dan yapılan açıklamada, “kullanıcıların yaklaşık yüzde 2’sinin sorun yaşadığı tespit edildi" denildi.

Peki gerçekte kaç kişi sorundan etkilendi?

Sorun küresel olarak tüm Chrome kullanıcılarını etkilediği için kurbanların sayısının milyonları bulduğu tahmin ediliyor.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) rakamlarına göre 2023 yılında 5,4 milyar internet kullanıcısı var. StatCounter'a göre Chrome'un pazar payı ise yüzde 65,68. Bu da yaklaşık 3 milyar Chrome kullanıcısı anlamına geliyor. Ancak neyse ki, güncellemeyi sadece 17 milyon kullanıcı indirdi.

Dolayısıyla rakamın milyarları bulmadığı, en fazla 17 milyon kişinin sorun yaşadığı düşünülüyor.