Google'dan Pixel Dolandırıcılarına Sert Tepki!

Google, ABD'nin bir eyaletindeki yasa boşluğundan yararlanan dolandırıcıları pişman etti!

Google hesap kapattı!

Teknoloji devi Google, Pixel telefonların yeniden satış şemasının ardında bulunan yüzlerce hesabı askıya aldı. Söz konusu hesapların, satışlarla ilgili vergi yasasında bulunan bir boşluktan yararlanmak için tasarlanan, akıllı telefonun yeniden satış şemasında yer alan kişilere ait olduğu belirtiliyor.

Google tarafından yasaklanan hesapların hepsinin Google Pixel telefonları için verdikleri siparişlerde teslimat için New Hampshire'deki aynı adresi verdikleri anlaşılıyor. New Hampshire ise satışlarda hiçbir vergi uygulamayan bir eyalet olarak biliniyor. İlgili adreste toplanan Pixel telefonların bir satıcı tarafından yeniden satıldığı ve vergisiz gelirlerin de bu ilginç hadiseye dahil olan diğer katılımcılar arasında bölüştürüldüğü ifade ediliyor.

Bu ilginç durum ilk olarak, indirimli ürün ipuçları veren Dan's Deals adlı blog tarafından, sitenin sahibi Daniel Eleff'in birçok kişinin bundan etkilendiği duymasının ardından duyuruldu.

Dan's Deals adlı blog'da konuyla ilgili yayınlanan ilk makalenin ardından 200'den fazla kişinin hesaplarının Google tarafından kapatıldığı ortaya çıktı.

Google bu kullanıcıları kendi çevrimiçi mağazasından çıkarıp yasaklamasının yanında ayrıca Google çatısı altındaki; aralarında kaydedilmiş fotoğraflar, dökümanlar ve e-postaların da yer aldığı bütün hizmetleri de onlara kapattı.

Okuyucu Yorumları