Google'dan Microsoft'a ve Microsoft'un cihazlarına beklenmeyen "saldırı"

Google, düzenlediği bir anketi kaynak göstererek, beklenmeyen bir şekilde Microsoft'a ve Microsoft cihazlarına "saldırdı."

Google, Microsoft'a fena "saldırdı"

Cesur ve beklenmeyen bir blog gönderisinde Google, teknolojisinin müşterileri daha az güvenli hale getirdiğini söyleyerek Microsoft'a saldırdı. Böyle olağanüstü bir iddianın dayanağının ne olduğunu merak ediyorsanız hemen söyleyelim: Firma aslında Google'ın kendisi tarafından yaptırılan Kamuoyu Stratejileri'nin sonuçlarını aktardı. Anket, hükümet için çeşitli kapasitelerde çalışan 2.600 Amerikalı işçiyi kapsamaktaydı. Siber güvenlik, eski yazılımlar ve kuruluşların satın alma alışkanlıkları gibi çeşitli konularda sorulardan oluşsa da, Microsoft'u da ilgilendiren sorular içeriyordu.

Sonuçlara göre, D.C. devlet çalışanlarının %84'ü Teams, Word, Outlook ve OneDrive gibi Microsoft hizmetlerini kullanıyor. Ankete katılanların büyük çoğunluğu, hükümetin Microsoft teknolojisine olan güveninin, onu bilgisayar korsanlığı gibi siber güvenlik olaylarına karşı daha savunmasız hale getirdiğini düşünüyor. Buna neden inandıkları konusunda ise Google, görünüşe göre, bunun ifşa edilecek ve hatta sorulacak kadar önemli olduğunu düşünmüyor.

Google, firmanın teknolojisinin aslında eski olduğunu ve kuruluşların daha yeni satıcılara geçmemesinin tek sebebinin değişime direnç göstermek olduğunu ima ederek Microsoft'a saldırısını sürdürüyor. Ankete katılanların yaklaşık yarısı, işlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak başka ürünler olduğunu iddia ediyor. Google, bunun, çalışanların işyerlerinde daha üretken olmak için onaylanmamış yazılımları kullandığı zararlı bir gölge BT eğilimine yol açtığını söylüyor. Neden BT yöneticilerinden herhangi bir inceleme yapmadan yazılım indirmelerine izin verildiği konusunda da, Google, (bir kez daha) görünüşe göre, bunun ifşa edilecek ve hatta sorulacak kadar önemli olduğunu düşünmüyor.

Son bir not olarak Google, kuruluşların yazılım satın alma stratejilerini yeniden düşünmeleri gerektiğini de ekleyerek şunları söylüyor: “Eski BT çözümlerinden memnun olmadıklarını bildiren çok sayıda anket katılımcısı ile hükümetin satın alma yaklaşımını yeniden düşünmesinin zamanı gelmiş olabilir.

[...] Hükümetler, bileşenlerinin ve çalışanlarının taleplerini ve tercihlerini karşılamaya çalışırken, siber güvenlik açıklarına ve zayıf kullanıcı algısına sahip geçmişe rağmen, eski çözümlere aşırı güven olduğu açıktır.

Anketimize göre Google Cloud'da, %70'i Gmail'i iş dışında kullanan ülke genelindeki memurlarımız için mevcut araçlarda daha fazla çeşitlilik ve seçenek sunma zamanının geldiğine inanıyoruz. Devlet çalışanları, ofislerinde kişisel yaşamlarında kullandıkları aynı esnek, tasarımı güvenli araçlardan yararlanma hakkına sahiptir.

Microsoft, NBC News'e yaptığı açıklamada, Google'ın eleştirilerinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi, ancak rakibinin kendi ürünlerini zorlamak için bu yöntemleri kullanmasını şaşırtıcı bulmadığını da belirtti. Redmondlu teknoloji devi, ABD hükümetini ve diğer müşterilerini "en iyi yazılım ve güvenlik hizmetleri" ile desteklemeye devam edeceğini söyledi.