Google'dan iOS 16 sürprizi: iPhone'lar için yeni Google widget'ları geliyor

Google, iPhone’daki iOS 16 kilit ekranı için bir dizi yeni widget üzerinde çalıştığını duyurdu. İşte bizi bekleyen yeni Google widget'ları.

Google'dan iOS 16 sürprizi: iPhone'lar için yeni widget'lar geliyor

Google, Arama, Haritalar, Gmail ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi popüler uygulaması için iPhone'un Kilit Ekranından erişim sağlayacağını duyurdu. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un güncellenmiş sürümü 16, kısa süre önce piyasaya çıktı. iPhone sahipleri artık daha önce olduğu gibi sadece Ana Ekranları yerine Kilit Ekranlarına widget'lar ekleyerek cihazlarını özelleştirebiliyor ve Google da bu yenilikten faydalanacak.

Bu mini widget'lar üç boyutlu olabiliyor: Kilit Ekranı saatinin altında görünen dairesel ve dikdörtgen ve saatin üzerinde bir metin ve sembol satırı olarak görünen satır içi mesajlar olarak... Google'ın widget'ları bu üç formatın tamamından yararlanacak. Google bir blog yayınında, sesinizi veya kameranızı (Google Lens) kullanarak bile Kilit Ekranından bir Google araması başlatmanıza olanak tanıyan bir Arama widget'ı içeren iOS 16 widget'larının önizlemesini yaptı. Bu widget ayrıca Google Çeviri hizmetine de erişim sağlayacak.

Benzer şekilde, yeni bir Chrome Kilit Ekranı widget'ı, kullanıcıların sesli arama da dahil olmak üzere bir arama başlatmasına olanak tanıyacak, ayrıca aynı zamanda gizli modda hızlı bir arama başlatmak için bir düğme sunacak. Bu arada yeni Google Drive Kilit Ekranı widget'ı, önerilen bir Drive dosyasını veya Yıldızlı dosya ve klasörleri bir dokunuşla açmanıza olanak tanıyacak.

Gmail widget’ı ile de gelen postalarınızı kontrol edebileceksiniz. Ayrıca okumadığınız kaç mesaj olduğunu da gösterecek. Google haritalar widget’ı yol tarifler, gerçek zamanlı trafik bilgisi ve tahmini varış süresi gibi bilgiler görüntüleyecek.