Dünyanın açık ara en popüler arama motoru ve yazılım teknolojisi üreticisi Google, hackerlar ile mücadele planlarını açıkladı. Firmaya göre içerik üreticileri de, bu mücadeleye destek sağlamalı ve gerekli fon aktarımlarını gerçekleştirmeli.
Google üst düzey yöneticisi Cedric Manara, yaptığı açıklamada
"Google platformu altında; telif haklarını zedeleyen teknolojiye, araçlara ve uygulamalara karşı ciddi önlemler alıyoruz.. Sektörün diğer dev isimleri ile çalışıyoruz. Bu çabalar ciddi faydalar sağlıyor. Dünyanın dört bir yanındaki çevrimiçi korsanlıklar çabaları asgari seviyeye düşürüldü. İçerik kontrollerine ait başarılarımız üst düzeyde." ifadelerini kullanıyor.
Google, "İçerik Yönetimi" için, diğer firmalara 100 milyon dolardan fazla fon sağladı. Google yaptığı hamlelerle, YouTube'u kullanan kötü niyetli kişilerin gelirini asgari düzeye indirgemeyi de unutmadı. YouTube'dan örnek verelim: Bir yıl içerisinde, yaklaşık 3 milyar dolardan fazla gelire hak kazanan içerik sahipleri, şimdiden 1.8 milyar dolar elde etti. Google'ın bu hamlesi içerik sahiplerine nefes aldırdı.
Ne yazık ki temel korsan içerikler, dünyadaki tek sorun değiller. Google, 2017-2018 arasında, 3 milyardan fazla URL kaynağını da ortadan kaldırdı. 3 milyardan fazla içerik, korsanların mesken tuttuğu yerlerdi. Amerika Birleşik Devletleri temelli şirket, bununla da yetinmeyerek 10 milyondan fazla reklamı piyasadan sildi. Bahsi geçen 10 milyon adetindeki reklam, kullanıcıların kişisel bilgilerine erişme amaçlıydı.
Google, "İllegal İçeriklere" yönelik politikaları, daha da sertleştirek gerekli eylemlerde bulunacak. Şirket, "Korsana karşı mücadele kapsamında" diğer teknoloji devleri ile işbirliği yapmaya da devam edecek.