Google'dan Chrome için yeni PIN özelliği

Google, farklı platformlarda Chrome web tarayıcısını kullananlar için yeni bir Pin özelliğini aktive ediyor. Peki bu yeni özellik ne işimize yarayacak?

Google'dan Chrome için yeni PIN özelliği

Google'ın internet tarayıcısı Chrome çok popüler bir araç. Pek çok kullanıcı da farklı platformlarda, platformun yapımcısının sunduğu tarayıcı yerine Chrome kullanmayı tercih ediyor.

Google şimdi, Windows, macOS, Linux, Android ve ChromeOS platformlarında Chrome senkronizasyonu yapmak için yeni PIN işlevini tanıttı.

Kullanıcı artık oturum açma işlemini doğrulamak için bir QR kodunu taramak gibi zorunluluklara gerek kalmadan sadece Pin girebilecek. Pini aklınızda tutmak zorsa, üzülmeyin. Kullanıcı oturum açma işlemi için parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik bir yöntem da kullanabilecek.

Kullanıcıdan habersiz Chrome hesabı açılamayacak

Google'a göre, bu yeni şifreleme yöntemi sayesinde, artık Google çalışanları bile bir kullanıcının Chrome hesabına giriş yapamayacak. Böylece kullanıcıların güvenliği maksimum düzeye çıkmış olacak.

Kullanıcılar, PIN seçenekleri aracılığıyla altı haneli bir pin veya harf ve sayı kombinasyonu belirleyebilecek. Üstelik bu özellik yakında sadece Android kullanıcıları için değil, iOS kullanıcılarına da açılacak.