Google'da indeksleme sorunu yaşanıyor: İlk açıklama geldi

Google, arama motorunda indeksleme sorunu yaşandığını duyurdu. Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre yeni sayfaların dizine eklenmesinde sonun yaşanıyor. İnternet devi daha sonra sorunun çözüldüğüne dair paylaşım yaptı.

Google'da indeksleme sorunu yaşanıyor: İlk açıklama geldi

Güncelleme: Google'da yaşanan indeksleme problemi dün akşam saatlerinde çözüldü. Haberin orijinaline aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bugün son birkaç saattir internet sitelerinin girdikleri yeni içerikler Google dizinine yansımıyor. Search Console üzerinden içerik eklemek istendiğinde de işlem yapılamıyor. Dünya genelinde yaşanan sorundan Türkiye'deki internet siteleri de etkilenmiş durumda.

Peki, yaşanan sorun ne anlama geliyor? Mevcut problem Google'ın internet sitelerinin yeni girdikleri içerikleri dizine eklememesi. Google yeni içerikleri tarıyor gibi görünüyor, ancak yeni içeriği dizine eklemiyor, bu da sonuçların Google Arama veya Google Haberler'de gösterilmesini engelliyor.

Örneğin Chip Online'ın Google dizinine eklenen son haberi 5 saat önce girilen bir haber (Şu an saat 19.19). Şu an okuduğunuz bu haberi (sorun devam ettiği sürece) Google'da ararsanız karşınıza çıkmayacak.

Konuyla ilgili Google'dan açıklama geldi, sorun üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Google tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Google Arama'da dizine eklemeyle ilgili devam eden ve çok sayıda siteyi etkileyen bir sorun yaşanıyor. Siteler, gecikmeli dizine eklemeyle karşılaşabilir. Ana nedenini belirlemeye çalışıyoruz. Bir sonraki güncelleme 12 saat içinde olacak.”