Google, yapay zekalı yeni görsel üreticisi Imagen 3'ü herkesin kullanımına açtı

Google sonunda beklenen yapay zekalı görsel oluşturma servisi Imagen 3'ü herkes için, üstelik ücretsiz olarak kullanıma açtı. Google hesabı olan herkes yapay zekayla yarın yokmuşçasına görseller oluşturabiliyor.

Google, yapay zekalı yeni görsel üreticisini herkesin kullanımına açtı

Google'ın en yeni yapay zeka görüntü oluşturma modeli Imagen 3 artık herkese açık ve denemek için tek ihtiyacınız olan ücretsiz bir Google hesabı.

Şirket, geçtiğimiz hafta modelini sessizce kullanıma açtı ve araştırmasını yeni bir makalede yayınladı. Şirketin yeni modeli ilk kez Mayıs ayında Google I/O'da duyurmuştu.

Google araştırmacıları, bir makine öğrenimi platformu olan Hugging Face'te yayınladıkları bir yazıda, “Metin istemlerinden yüksek kaliteli görüntüler üreten bir gizli difüzyon modeli olan Imagen 3'ü tanıtıyoruz. Imagen 3, değerlendirme sırasında diğer son teknoloji (SOTA) modellere göre daha yüksek puanlara sahip. Ayrıca, güvenlik konularının yanı sıra modellerimizin potansiyel zararlarını en aza indirmek için kullandığımız yöntemleri de tartışıyoruz” diye yazdı.

Yapay zeka yarışında Google için önemli bir adım

Yeni yapay zeka aracı, fotogerçekçi görüntüler istendiğinde, sonuçlar nispeten yüksek kalitede ve ilk bakışta insanları kandırabilecek gerçekçilikte bazı iyi denemeler var. Imagen 3 ayrıca komutun çıktıyı etkileyen belirli kısımlarını da vurguluyor, böylece görüntünün ortaya çıkış şeklini beğenmezseniz bunları metin üzerinden değiştirebilirsiniz.

Ayrıca son görüntü üzerinde oynayarak, beğenmediğiniz kısımları düzeltmesi için Imagen 3'e yeni komutlar verebiliyorsunuz.

Yeni yapay zeka aracına bu adresten ulaşabilirsiniz.