Google'ın ABD'deki en büyük veri merkezinde patlama yaşandı, 3 kişi ciddi biçimde yaralandı

Google'ın en büyük veri merkezlerinden biri, patlama ile sarsıldı. Bildiriline göre ciddi şekilde yaralananlar var.

Google veri merkezinde patlama yaşandı, 3 kişi ciddi biçimde yaralandı

Google'ın Omaha, Iowa'daki veri merkezlerinden birinde elektrik patlaması yaşandığı ve üç elektrikçinin ciddi şekilde yaralanırken, şirketin bazı hizmetlerinde kesintiler yaşandığı bildirildi.

Yerel polis telsizini izlediğini iddia eden bir hesabın gönderdiği tweet'e göre, bir adamın "gövdesinin alt kısmında yaralanma" olduğunu, bir diğerinin "yüzünde, sol kolunda ve uyluğunda yanıklar" olduğunu ve birinin "yüz yanıkları" olduğu söyleniyor.

Lake Manawa Eyalet Parkı yakınında bulunan kompleks, Google'ın en büyük veri merkezlerinden biri olması ile dikkat çekiyor. Omaha World-Herald tarafından bildirildiğine göre patlama yerel saatle 11:59 civarında meydana geldi.

Council Bluffs İtfaiye Departmanı başkan yardımcısı Jim Wood, yerel yayına olayın kesin ayrıntılarını "kesinlikle bir tür elektrik sorunu olduğu" dışında bir açıklama yapmadı. Yerel itfaiye yetkililerinin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildiriliyor.

Biri helikopterle olmak üzere yaralanan elektrikçilerin tamamı Nebraska Tıp Merkezi'ne götürüldü.

Downdector, bu olay sırasında çoğunlukla Google Arama'yı etkileyen, ancak Haritalar ve YouTube'da da küçük bir etkiye sahip olan kesinti sorunlarında bir artış kaydetti. Ancak bunların patlamayla bağlantılı olup olmadığını söylemenin bir yolu yok ve Google olayla ilgili herhangi bir hizmet kesintisi açıklamadı.