Google ve MS'in en büyük 5 kavgası!

Google ve Microsoft arasındaki savaşın dinmeye hiç niyeti yok. İşte devlerin en büyük 5 dövüşü!

İki devin paylaşamadıkları!

Microsoft ve Google'ın son günlerde kızışan patent kavgası nereye varacak bilinmez, ancak bunun bir ilk olmadığı kesin. İki dev şirketin çocuklar gibi birbirini suçlayıp durmasının can sıkıcı olduğu da saklanmayacak bir gerçek. İşte iki şirket arasındaki en garip dövüşlerden 5 tanesi:

Yahoo kavgası (2008-2009): Google, 2008'de Yahoo'nun Microsoft tarafından satın alınmasının başarısız olmasına oldukça sevinmişti. Ardından Microsoft, 2009'da Google ile Yahoo arasındaki bir anlaşma sağlanmasına engel olmak için elinden geleni yaptı. Bundan bir sene sonra ise Microsoft, Yahoo ile Bing arama moturu üzerinde anlaştı. Bing, Microsoft'a yılda birkaç milyon dolara maloluyor.

Bing (2011): Google, bu senenin başlarında yaptığı bir açıklamada Microsoft'un Bing arama motorunun, Google'ın arama sonuçlarını çaldığını iddia etti. Microsoft'un bu iddiayı yalanlaması ile iki dev arasındaki savaş başlamış oldu.

Gerçek ise ortada bir yerdeydi. Bing, Google'ın herkese açık sonuçlarından bir şekilde etkileniyordu ancak arama sonuçlarını direkt olarak çalmıyordu. Microsoft ise Google sonuçlarının, kullanıcı Bing ile aynı zamanda Google'ı da kullandığında, kullanıcı takip verileri yoluyla geldiğini söylüyordu.

E-posta savaşları (2011)

E-posta savaşları (2011)
Gmail Man: "Gmail'inizi çok çok sevdiğinizde, bu yakınlaşmadan bir reklam doğuyor"

E-posta savaşları (2011): Yaklaşık iki hafta önce yayınlanan "Gmail Man" adlı komik videoda Microsoft, Google'ın tüm e-postaları "okuduğunu" alaycı bir dille ele alıyordu. Microsoft, videoyu resmen yayınlamamış olsa da, videoyu Google'ın YouTube hizmetinden seyretmeniz mümkündü.

Microsoft'un bu videosu gereksiz gibi görünebilir, ancak şirketin bundaki amacı, Google'ın dünyadaki herkese Gmail sağlamakla ilgili video çabaları olabilir. Google'ın resmen yayınladığı videoda belden aşağı birtakım saldırılar bulunuyordu ve Hotmail "utanç verici derecede tarihi geçmiş" olarak adlandırılıyordu.

Güvenlik (2006-2011), patent kavgası (2011)

Güvenlik (2006-2011), patent kavgası (2011)

Güvenlik (2006-2011): Tanınmış beyaz şapkalı hacker Michal Zalewski, 2006'dan bu yana IE'deki güvenlik açıklarıyla ilgili bilgiler yayınlıyor. Zalewski'nin güvenlik önerilerinin neredeyse her zaman doğru olduğu biliniyor. Microsoft, seneler içinde Zalewski'nin iddialarına birçok kez karşı geldi ve bir keresinde ise Zalewski'nin bu bilgileri açık olarak yayınlamasının, hacker'ların ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.

Microsoft, Zalewski ile tarışmaktan memnun olsa da Google'ın farklı bir çözümü vardı: Onu işe almak. Zalewski şu an tam zamanlı çalışan bir Google mühendisi ve güvenlik açıklarını hala yayınlıyor. Microsoft'un ise bu kez en büyük rakiplerinden birinden gelen bu önerilerden, eskisinden daha çok rahatsız olduğu kesin.

Bu sene 1 Ocak'ta yayınlanan IE güvenlik açığı, Zalewski ile IE güvenlik takımı arasında tam bir "ben söyledim - o söyledi" kavgasına dönüşmüştü. Zira bir güvenlik açığı keşfedildikten sonraki en önemli şey, bunun rakibinizin hatası olduğunu herkese bildirmektir.

Patent saçmalığı (2011): Google avukatı David Drummond, Microsoft'un Android'i sahte patentlerle yok etmek istediğini açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları