Google, ünlülerle sohbet etmenizi sağlayacak sohbet robotları istiyor

Google, Gemini yapay zekasını temel alan ve ünlü isimleri simüle edecek eğlenceli sohbet robotları geliştirmek için kolları sıvadı.

Google, sizi Paris Hilton'la "buluşturmak" istiyor

Google’ın zaten Gemini adında, çeşitli farklı biçimlerde kullanılabilen bir üretken yapay zeka modeli bulunuyor. Kısa bir süre önce şirket, yakın gelecekte Gemini’yi genç öğrencilere okul çalışmalarında yardımcı olmak için sunacağını da duyurmuştu.

Ancak The Information’ın haberine göre Google, ünlüler veya kurgusal karakterlerle konuşmayı simüle edecek, Gemini’yi temel alan yeni bir chatbot modeli üzerinde de çalışıyor. İsimsiz kaynaklara atıfta bulunan haber, Google’ın ünlüler ve sosyal medya fenomenleriyle ortaklıklar kurmaya çalıştığını ve bu kişilerin sanal kişiliklerinin bu chatbotlarda kullanılabilmesi için rızalarını alıp alamayacağını görmeye çalıştığını iddia ediyor. Haber, bu özelliğin 2024 yılında kullanıma sunulabileceğini söylüyor.

The Information’ın haberine göre, böyle bir chatbot hizmeti, Google tarafından üretken yapay zeka teknolojisinin sıradan tüketicilerin ilgisini çekebilecek bir şeye nasıl dönüştürülebileceğini göstermek için kullanılabilir.

Eğer bu haber doğruysa, Google’ın bu alanda Meta ile rekabet etmesi gerekecek. Eylül ayında Meta, aralarında Paris Hilton, Snoop Dogg ve Tom Brady'nin de bulunduğu bir dizi tanınmış kişiyle, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya ağlarında chatbotlar için kullanılan kurgusal karakterlerin geliştirilmesine yardımcı olmak üzere ortaklık kurduğunu duyurdu.

The Information, Google’ın ünlüleri temel alan sohbet robotları oluşturmanın yanı sıra, kullanıcıların kendi chatbotlarını oluşturmasına olanak tanıyacak teknoloji üzerinde de çalıştığını iddia ediyor. Habere göre Google, gelişimi tamamlandığı zaman bu özelliği YouTube hizmetine entegre etmeyi düşünüyor.

Elbette Google'ın bu tür bir hizmet için bir ücret talep edip etmeyeceği konusunda henüz hiçbir bilgi bulunmuyor.