Google Trends Verilerine Göre NFT'ler Popülaritesini Kaybediyor

2022'nin başlarındaki ivmesini kaybeden NFT sektörü, Google aramalarında da düşüş yaşıyor. Trends verilerine göre NFT'lere ilgi yüzde 88 azaldı.

Google Trends Verilerine Göre NFT'ler Popülaritesini Kaybediyor

Blockchain ekosisteminin en aktif sektörlerinden birisi olan NFT sektörü, her ne kadar son dönemde şirket ve kurumların ilgi odağı hâline gelse de kullanıcı bazlı olarak ilgiyi kaybetmişe benziyor. Öyle ki birçok şirket son dönemde NFT odaklı yatırımlarını artırırken yeni projelerini sürmeye devam ediyor. Ancak yaşanan son düşüşlerin de etkisi ile kullanıcıların NFT'lere olan ilgisi azalmışa benziyor.

Google Trendler verilerine baktığımızda, dünya genelindeki internet kullanıcıları arasında NFT'lere olan ilginin Ekim 2021'den bu yana en düşük seviyeye ulaştığını gösteriyor. Google Trends'in (GT) dünya çapındaki verilerine göre, "NFT satın al" terimine yönelik arama ilgisi, Ekim ayının ilk haftasından bu yana "NFT sat" terimine kıyasla en düşük seviyelerine indi.

GT istatistikleri, "NFT satın al" terimine olan ilginin, 29 Mayıs ile 4 Haziran 2022 arasında 100 üzerinden 12 puana düştüğünü ve bu, 100 puanlık en yüksek puandan yüzde 88'lik bir düşüşü temsil ediyor. 16-22 Ocak 2022 haftası. Karşılaştırıldığında, "NFT satmak" terimi, 2022'nin başında kaydedilen 52'den arama ilgisi puanında yüzde 86'lık bir düşüşe tanık oldu.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.