Google’ın anti-tekelcilik sorunları yıllardır bitmek bilmiyor. Şirket, başta Avrupa Birliği ve Hindistan olmak üzere dünya çapında çok sayıda ülkede çeşitli davalarda yer aldı. Şimdiyse, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), şirketi devam eden bir anti-tekelcilik davasındaki kanıtları karartmakla suçluyor.
Wall Street Journal'a göre bakanlık, geçmişte Google çalışanlarının mesajları 24 saat içinde silen bir anlık mesajlaşma uygulamasında düzenli olarak "önemli ve hassas işler" yaptığını iddia ediyor. Dahası, Google'ın çalışanlarını kayıt dışı sohbet mekanizmalarını kullanmaları için eğittiğinden bahsediliyor.
DOJ, şirketin işlerini yürütmek için kayıt dışı sistemleri kullanmaya devam ettiğini iddia ediyor.
Google ise bu iddiaları şiddetle reddetti ve şu açıklamayı yaptı: “Ekiplerimiz, soruşturmalara ve davalara yanıt vermek için yıllarca vicdanlı bir şekilde çalıştı. Aslında, yalnızca bu davada 4 milyonun üzerinde belge ürettik ve dünya genelindeki düzenleyici kurumlara milyonlarca belge daha sunduk.”
Bakanlıktan gelen son suçlama, Google'ın web arama pazarına haksız bir şekilde hakim olduğunu kanıtlamayı amaçlayan, sürmekte olan bir davanın parçası. Hükümet kurumu, Google'ın iş konuşmalarını otomatik olarak silerek bu davaya ilişkin kanıtları etkili bir şekilde yok ettiğini söylüyor.