Google, en sonunda ofislerinde çalışan robotları da "kovdu"

Google, çalışanlarının masalarını paylaşmalarını istemesinden kısa süre sonra, ofislerinde çalışan robotları da "kovuyor."

Google, şimdi de robotlarını "kovdu"

Google'daki ve genel olarak teknoloji endüstrisindeki işten çıkarmaların ortasında, ana şirket Alphabet'te ekonomik sıkıntıların etkisinden kurtulamayan şaşırtıcı bir grup daha var. Wired'in haberine göre, şirketin kafeteryalarının temizlenmesine yardımcı olan robotlar da ekonomik sıkıntılardan payını aldı.

Wired'ın bildirdiğine göre, Alphabet'in çeşitli keşifsel robotik projelerinde çalışan 200'den fazla kişiden oluşan bir ekibe sahip deneysel departmanlarından biri olan Everyday Robots, Alphabet'in gizemli X moonshot laboratuvarından terfi ettirildikten sonra bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra kapatılıyor.

Everday Robots ekibi, diğer özelliklerinin yanı sıra kafeterya masalarını çekebilen, çöpleri ve geri dönüşümü ayırabilen ve kapıları açabilen 100'den fazla tek kollu tekerlekli robot geliştirdi ve eğitti. Bildirilene göre bu robotlar eğitilirken, küresel salgın sırasında şirketin yemekhanelerini toplama ve konferans salonlarının temizliğini kontrol etme gibi görevleri üstlendi.

Robotlar ve eğitmenleri, ilerleme kaydetmelerine rağmen Alphabet'in bütçe kesintilerinden kaçınmayı başaramadı. Wired, robotik uzmanlarına göre robotların her birinin muhtemelen on binlerce dolara mal olduğunu söyledi.

Everyday Robots'un pazarlama ve iletişim direktörü Denise Gamboa, Wired’a “Everyday Robots artık Alphabet içinde ayrı bir proje olmayacak” dedi ve ekledi: “Teknolojinin bir kısmı ve ekibin bir kısmı, Google Research bünyesindeki mevcut robotik çabalarda birleştirilecek.

Alphabet ve Everyday Robots, henüz başka bir açıklama yapmış değil.