Google Play Store'a yeni bir indirme yöneticisi geliyor

Yeni bir sızıntı, Google'ın Android uygulama mağazası Play Strore için farklı bir indirme yöneticisi üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

Google Play Store'a yeni bir indirme yöneticisi geliyor

Google, Play Store için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce ortaya çıktığı üzere, tabletler ve otomobiller için tasarlanmış uygulamaları vurgulayacak yeni bir özellik üzerinde zaten çalışılıyordu. Bu özelliğin, Google I/O 2024 etkinliğinde duyurulan Google'ın Otomobil için Hazır mobil uygulamalar programının bir parçası olduğu söyleniyor.

Şimdi ise, Play Store uygulamasının v42.9.16-3 sürümünün APK’sında yapılan incelemeler, bir indirme yöneticisi özelliğiyle ilgili birkaç satır keşfetti. Satırlar, indirme yöneticisinin işlevi hakkında çok fazla bilgi vermese de, uygulamaları düzenlediğini öneriyor. İndirme yöneticisi, en son indirdiğiniz uygulamaları sıralı bir şekilde göstermek gibi bazı yardımcı özelliklere sahip olacak gibi gözüküyor.

Android Authority’nin etkinleştirerek gerçekleştirdiği testler, özelliğin tüm kullanıcılar için sunulması durumunda indirme yöneticisinin nasıl görüneceğine dair bazı fikirler sunuyor. Google Play Store’daki indirme yöneticisi, şu anda indirilmekte olan uygulamaların ve açmadığınız son yüklenen tüm uygulamaların bir listesini gösteriyor.

Android Authority

İndirme yöneticisinde yer alan herhangi bir uygulamayı açtığınızda liste kayboluyor. Ayrıca Google, 3 noktalı menü simgesinin önüne, sağ üst tarafa bir rozet gösteren yeni bir simge ekliyor. Ayrıca bu rozet, son indirdiğiniz uygulama ve oyun sayısını da gösteriyor.

Ancak, bir indirme yöneticisinin mümkün kılacağı muhtemelen en önemli şeylerden biri, bu sürümde eksik olan indirmeleri duraklatma ve devam ettirme yeteneği olabilir. Uygulamaların ve oyunların boyutları her geçen gün arttığından dolayı, özellikle gün içerisinde kullanabilecekleri sınırlı mobil veriye sahip olan kullanıcılar için bu tür bir özellik oldukça faydalı olacaktır.

Özellik şu anda Play Store’da yayınlanmış değil ve Google henüz özellik hakkında bir açıklama yapmadı. Bu yüzden, bu tür sızıntılarda her zaman olduğu gibi, özelliğin gerçekten son kullanıcılara sunulacağının bir garantisi bulunmuyor.