Google Play Store'a yapay zeka destekli yenilikler geliyor

Google Play Store, Android işletim sistemi için kilit role sahip bir uygulama pazarı. Her ne kadar kullanıcılar onu kullanmak zorunda olmasa da, pratikte Google Play'in tekel konumda olduğunu inkar edemeyiz. Google şimdi bu pazarı daha da yetenekli hale getirmek için yeni adımlar atıyor.

Google Play Store'a yapay zeka destekli yenilikler geliyor

Google Play Store uygulama mağazası, kullanıcıların yeni uygulamalar edinmeleri veya mevcut uygulamalarını güncellemeleri için Android mobil işletim sisteminin merkezinde yer alıyor. Ve şimdi Google, Play Store'da henüz kullanıma sunulan veya önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak olan bir dizi yeni özelliği duyurdu.

Google blogunda, Play Store kullanıcılarının benzer kategorilerdeki farklı uygulamalardaki özellikleri karşılaştırmalarına olanak tanıyan yapay zeka destekli yeni bir karşılaştırma özelliğinin hayata geçeceğini açıkladı.

Google ayrıca ABD'li kullanıcılar için Kolleksiyonlar isimli yeni bir özelliği de yayına aldı. Google bu özellik hakkında şöyle bir açıklama yaptı: "Alışveriş, İzle ve Dinle gibi otomatik olarak düzenlenen kategorilere sahip her Koleksiyon, önceden yüklediğiniz uygulamaların içeriklerini öne çıkarıyor. Uygulama içeriğiniz tek bir yerde toplandığından, bir programa geri dönmek veya alışverişe devam etmek gibi kaldığınız yerden devam etmek ve hatta yeni bir şey keşfetmek daha kolay."

Artık kullanıcıların Play Store'daki verilerini kontrol altında tutmaları için yeni bir yol da var. Google, Google Play'in ana menüsünde yer alacak “Play'de Kişiselleştirme” seçeneğini de duyurdu. Bu seçenekle kullanıcılar, uygulamalarının kişisel verilere nasıl erişmesini istediklerini detaylandırabilecek.

Mobil oyunlar için yeni özellik

Mobil oyuncular da bazı yeni Google Play özelliklerine kavuşacak. Şirket şöyle diyor: "Yeni çoklu seçim ilgi alanı filtrelerimiz artık tercihlerinizi manuel olarak belirlemenize olanak tanıyor. İster oyun videoları yayıncısı, ister sıradan bir oyuncu olun, oyunlardan ilgi alanlarınıza göre daha yararlı sonuçlar alabilirsiniz. Örneğin, bir spor simülasyonu oyunu istediğinizi biliyorsanız, bunu aramanıza ekleyebilirsiniz."