Google Pixel Fold'u sipariş edenler büyük bir şok yaşıyor: Siparişler iptal edildi

Google Pixel Fold ön siparişleri, siparişi verenler için büyük bir şokla sonuçlandı. Google'ın pek çok siparişi iptal etmesi, önemli bir sorun yaşandığını gösteriyor.

Google Pixel Fold'u sipariş edenlere büyük şok: Siparişler iptal edildi

Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu Pixel Fold, ön sipariş veren müşterilerin siparişlerinin iptal edilmesi ve ödeme doğrulama sorunları yaşaması nedeniyle önemli bir sorunla karşı karşıya. Pixel Fold’un piyasaya sürülmesini heyecanla bekleyen birçok tüketici, bu beklenmedik sorunlar nedeniyle gecikmeler ve hayal kırıklıklarıyla karşı karşıya kalıyor.

Google Store üzerinden Pixel Fold ön siparişi veren Reddit yazarlarından gelen raporlar ortaya çıktı ve siparişlerinin sevkiyattan hemen önce iptal edildiği veya beklemeye alındığı durumların yoğunluğunu vurguladı. Bu iptallerin birinci nedeni, siparişle ilişkili banka veya kredi kartının Google tarafından doğrulanamaması sebebiyle oluşan ödeme doğrulama sıkıntıları gibi görünüyor.

Etkilenen bir müşteri, hayal kırıklığını Reddit’te paylaştı ve 10 Mayıs’ta verdikleri siparişin “ödeme doğrulama sorunları” nedeniyle iptal edildiğini belirtti. 2.000 ABD doları değerindeki yetkisiz bir ödemenin kabul edilmemesinin rahatlatıcı olduğunu ifade ederken, Pixel Fold’larını için bir ay daha beklemekten duydukları hayal kırıklığını belirtti: “3500£ değerinde iki Pixel Fold’un teslimatından 2 gün önce siparişimi iptal ettiniz ve ön siparişte 2 ay beklediniz, bu çok kötü bir müşteri hizmeti!

Destek hattıyla iletişime geçtim ama pek yardımcı olabildikleri söylenemez. Durumu amirlerine iletmelerini sağladım ama Twitter’da bazı kişilerin desteğin onlara bunun bir hata olduğunu söylediğini belirttiklerini gördüm.

Konuyu araştıran Google’ın destek ekibinin, sorunun bir hatadan kaynaklandığını kabul ettiği bildiriliyor. Google, satın alma işlemleri askıya alınan müşterilere sorunu bildiren ve ödeme yöntemlerini güncelleme seçeneği sunan e-postalar gönderdi.

Ancak, bu durumdan etkilenen kullanıcılar, iptallerle ilgili e-posta bildirimleri almamaları ile ilgili endişelerini de bildirdiler. Bunun yerine, durum değişikliğini yalnızca sipariş bilgilerini kontrol ederek keşfettiklerini söylediler.

Sonuç olarak, mevcut tahmini teslimat tarihi Ağustos sonuyken, müşterilerin artık daha da uzun bir bekleme süresiyle karşı karşıya kaldıkları söylenebilir.