Google Pixel 9, iPhone 16’ya büyük bir çalım atabilir

Google’ın merakla beklenen yeni telefonu Pixel 9, iPhone 16'dan önce Apple Intelligence'ın en harika özelliklerinden birine sahip olabilir.

Google Pixel 9, iPhone 16’ya büyük bir çalım atabilir

Google'ın yakında tanıtması beklenen Pixel 9 serisi telefonları, Apple hayranlarının beklemek zorunda kalacağı bir özellikle karşımıza çıkabilir. Google sızıntı uzmanı Dylan Roussel’a göre, yeni Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold, Çağrı Notları adı verilen bir araçla karşımıza çıkacak.

Bu yapay zeka destekli özellik, telefon görüşmelerini kaydetmenize ve yazıya dökmenize olanak tanıyor. Roussel çağrı özetleme özelliğinden bahsetmese de bu özelliğin Pixel 8 Pro'nun Kaydedici uygulamasıyla konuşmaları yönetme şekline benzer şekilde aramaları özetleme işlevini sunması muhtemel.

Apple’ın iOS 18’i de (daha doğrusu iOS 18.1 güncellemesi) benzer bir özellikle gelecek, ancak bu özellik yalnızca iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 serisi gibi en yeni iPhone modellerinde kullanılabilecek. Apple, bu özelliği Apple Intelligence paketi kapsamında sunacak, bu da Pixel 9 kullanıcılarının işlevi iPhone kullanıcılarından önce kullanmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy telefonları ise uzun zamandır çağrı kayıt özelliğine sahipken, yerleşik bir transkripsiyon veya özetleme yöntemi sunmuyor. Google’ın Call Notes özelliğini zamanla eski Pixel modellerine de getirmesi muhtemel, ancak şu an için bu özellik Pixel 9 serisine özel olacak gibi görünüyor.

Google’ın Pixel 9 serisini 14 Ağustos’ta tanıtması bekleniyor.