Google Maps artık binaları 3B gösteriyor

Ücretsiz harita servisi Google Maps'te artık binalar 3B olarak gösterilebiliyor.

Google'dan 3B Harita

Google'ın internet üzerindeki ücretsiz harita servisi Google Maps yavaş yavaş üçüncü boyuta doğru geçiş yapıyor. Tüm dünyayı sokak sokak ekranınıza getiren serviste artık bazı bölgelere ait binalara yakınlaştırma işlemi yaptığınızda üç boyutlu hallerini de görebiliyorsunuz.

Geçtiğimiz Şubat ayında eklediği yeni özelliğiyle, binaların bir yüzünü gölgelendirerek bildik iki boyutlu haritaların dışına çıkan Google Maps şimdi de şu an için 35 şehirde uygulanan üç boyutlu bina modelleri görüntülemesiyle kullanıcıların karşısında. Henüz harita döndürme ve binaların diğer yüzlerini görme şansımız yok. Ancak Google Earth ile bildiğimiz özelliklerin yavaş yavaş Maps servisine de aktarıldığı görülen bir gerçek.

Üç boyutlu modellemeyle internet üzerinden ücretsiz harita servisini Microsoft daha önceden başlatmıştı. Ancak Google Maps'e eklenen bu yeni özellikler çok daha öncesinden Google Earth için kullanılabiliyordu. Earth özelliklerinin Maps'e neden yavaş aktarıldığı sorusunun cevabı ise Google'ın kendi izlediği politikalarında saklı.

Okuyucu Yorumları