Google Labs'in yüz karaları!

Tarih olan Google Labs'ten Gmail gibi yıldızlar çıktı ama bu hayal kırıklıkları da hiç unutulmayacak

Google Labs'in yüz karaları!

Geçtiğimiz yıllarda Google'ın gücünün, tüm yeni projeleri test ettiği bir "oyun alanı" olarak nitelendirilen Google Labs olduğu konuşulurdu. Ancak aslında birçok da başarılı ürün vermiş olan Google Labs artık yok. Google'ın başarılı ürünlerini çoğumuz biliyoruz ve kullanıyoruz. İşte Gmail, Google Takvim, Google Scholar ve Google Haritalar. Biz de bu haberimizde Google Labs'ın başarılı olamayan ve adını duyuramayan projelerine bir değinelim dedik.

Google City Tours: Google Haritalar tabanlı bu uygulama bir şehrin yabancısı olan ziyaretçilere şehrin en önemli yerlerini en kısa zamanda göstermeyi hedefliyordu. Bir yerden bir yere giderken bu uygulamayı kullanırsanız size verilen rota uzun oluyordu ama en ilginç binaları, heykelleri vs. görebiliyordunuz.

Google Body: İnsan bedenini en ince ayrınıtısına kadar meral edenler için 3D bir uygulama.

Google Image Swirl: Resim ararken sadece aranan bulunan resmi değil, onunla ilgili olan diğer resimleri de o resmin etrafında küçük resimler olarak görmek ve oradan oraya atlamak isteyenler için.

...ve diğerleri

...ve diğerleri

Google Gesture Search: Bir Android app uygulaması. Tek yapacağınız uygulamayı çalıştırmak ve telefonun ekranına bir harf çizmek. Uygulama size o harfle başlayan ve en çok kullanılan uygulamaları, en çok aranan kişileri ve en çok ziyaret edilen web sitelerini dizecek.

Google Goggles: Bir tarihi eseri, binayı veya heykeli fotoğraf makinenizle yakaladınız. Google Goggles'a gönderiyorsunuz ve size anında o yerin özellikleri hakkında bir bilgi geliyor.

Google Fast Flip: Günün haberlerini takip etmek için zamanınız yoksa bu özellik sayesinde en popüler haber sitelerinin ana başlıklarını bir slayt gösterisi gibi izleyebiliyor, ilginizi çeken bir başlık gördüğünüzde tıklayıp tüm haberi okuyabiliyordunuz. Google News'de olduğu gibi Fast Flip'de de spor, iş dünyası, teknoloji vs. gibi ana başlıklar vardı.

Aardvark: Her soruya verecek bir yanıtı olan Aardvark'ın amacı kullanıcının sorduğu belirli sorulara en uygun yanıtı otomatik olarak verebilmekti.

Okuyucu Yorumları