Google bir yıl önce, San Francisco ve Portland'ın yakınlarında okyanusa yerleştirdiği mavnalarla, yani yüzen devasa platformlarla dikkatleri üstüne çekmişti. Ancak bu mavnalar, gizemli bir şekilde kayboldular ve Wall Street Journal'ın söylediğine göre, bu kaybolmanın sebebi yaygın güvenliği endişeleri.
Google'ın mavnaları, firma için teknoloji gösterim odaları olarak görev göreceklerdi ancak Freedom of Information Act (FOIA) ile elde edilen belgelere göre, yüklenici firma Foss Maritime Co. sahil güvenliğin araçların güvenliğini sorgulamasının ardından projeyi durdurma kararı almıştı.
2013'te yüklenici firma tarafından Sahil Güvenlik'e gönderilen e-postaya göre mavnalar, ana güvertede yaklaşık olarak 19.000 litre yakıt taşıyacaklardı ve aracın üstünde patlamaya eğilimli pek çok malzeme bulanacaktı.
Google'ın proje hakkındaki gizliliği, firmanın Sahil Güvenlik'ten gizlilik anlaşmaları imzalanmasını istemesine sebep oldu ve hatta bir Google görevlisi, National Park Service'e yazarak FOIA ve projenin gizliliği hakkında endişeli olduğunu bildirdi. National Park Service, Google ve Foss Maritime, yorum yapmayı reddettiler ve sadece Sahil Güvenlik yorum yaparak, mavnaları inceleme görevini tamamladığını ve artık konu ile bir bağı kalmadığını söyledi.
Mavna inşaatı, 2011'de başlamıştı ve teknoloji devi, bunları ilk olarak perakende satış mağazaları olarak kullanmayı düşünmüştü. 2012 yılında ise otoritelerden izin almaya çalışmaktaydı. 2013'ün başlarında ise Sahil Güvenlik, Foss'u bir yangın durumuna karşı ne gibi önlemler alması gerektiğine dair detaylı bir şekilde bilgilendirmekteydi.
Google'ın tahminleri, San Fransisco'daki mavnanın günde 1.200 kişi tarafından ziyaret edileceği ancak aynı anda 150 kişiden fazlasının mavnada olmayacağı yönündeydi. Fakat Sahil Güvenlik, Google'ın mavna üzerindeki kişi sayısını sınırlandırma yönünde bir çalışmada bulunmaması sebebiyle bunu kabul etmedi.