Google, iPhone'ların pil şarj özelliğini Android 15'e getiriyor

Android 15, Pixel telefonlarda şarjı sınırlayarak pil ömrünü arttırmaya yardımcı olacak yeni bir özellikle gelebilir. Ama iPhone kullanıcıları, bu özelliği zaten uzun bir süredir kullanıyor.

Google, iPhone'ların pil şarj özelliğini Android 15'e getiriyor

Akıllı telefonunuzda muhtemelen ilk olarak bozulacak parçalardan biri pildir. Bu nedenle, telefonunuzu uzun süre kullanmak istiyorsanız pil sağlığını korumak önemlidir ve Google, Android için buna yardımcı olacak yeni bir özellik hazırlıyor olabilir. Android Authority, en son Android 15 beta sürümünde gizlenmiş yeni bir ‘şarj optimizasyonu’ ayarı bulduğunu söylüyor. Ancak bu ayar şimdilik aktif değil ve kodlara dalmadığınız sürece erişilemiyor.

Kodlara dalan site, paylaşılan görsellerde de görüldüğü üzere, sayfada telefonunuzun şarjını %80 ile sınırlandıran yeni bir seçenek keşfetti. Bir pili yalnızca %80’e kadar şarj etmek, %100’e kadar şarj etmekten daha iyi olacağından dolayı bu özellik kullanım ömrünü arttırmaya yardımcı olabilir.

Android Authority

Bu özelliğin hangi telefonlara gelebileceği bilinmiyor ancak Pixel 8 serisine ve diğer yeni Pixel modellerine sunulması beklenebilir. Bu özellik Android telefonlara sunulmasa bile, Samsung gibi bazı Android telefon şirketleri ve Apple’ın iPhone’ları benzer özellikler sunuyor. Bu yüzden Google’ın da böyle bir özellik sunması mantıklı olacaktır. Ancak, iOS 18’e gelecek %80, %85, %90 ve %95 seçeneklerinin aksine, Android Authority’nin bulgularına göre şarj sınırı özelleştirilebilir gibi görünmüyor.

Görünüşe göre bu özellik, Pixel telefonların şarj etme modelinizi öğrenen ve telefonunuzu şarjdan çıkarmanızı beklediği zamandan önce %80 ile %100 arasında bir noktada olmasını sağlamaya çalışan uyarlanabilir şarj özelliğini devre dışı bırakmayacak ve ikisi arasında seçim yapabileceksiniz.