Google+'ın ne olduğunu Google bile bilmiyor

Google yöneticisi Bradley Horowitz' Google+'ı sordular ve işte bu garip cevabı aldılar...

Ne olduğunu onlar da bilmiyor

Google'ın sosyal ağı Google+'ın Facebook'u hiç bir zaman geçemeyeceği gerçeğini Google bile biliyor olmalı ki firma yetkililerinden Bradley Horowitz, sosyal ağ ile ilgili sorulan bir soruya kafa karıştıran cevaplar verdi.

Bradley Horowitz'e sosyal ağı soran AllThingsD, önce bu cevabı: "Özellikler alanında rekabet edeceğiz -buna sadelik dahil. Kesinlikle şu anda bir özellik yarışı içerisindeyiz ve bu yarışta elimizden geleni yapacağız", ardından da kendi kendiyle çelişen bu diğer cevabı aldı: "Plus kullanıcıları hiçbir şeye alternatif aramıyor, onlar Google içerisinde daha iyi bir deneyim peşindeler." Horowitz belki de yarışı kazanmayacağını bildiği için "elimizden geleni yapacağız" diyor. Öte yandan sadelik konusunda nasıl yarışılır, bunu anlamak zor. Yarıştaki son nokta kullanıcıları boş bir sayfayla karşı karşıya bırakmak mı olacak?

Horowitz'in söylediklerine göre firma ellerindeki ölü kasabadan memnun. Hatta Google+'ın tam da bu amaçla yapıldığını belirtiyor: "Özel paylaşım". Tabi sorun şurada ki henüz ortada paylaşım yapan kimseler yok ve kendi kendinize bir parti vermek isteyeceğinizden pek de emin değiliz.

Horowitz'in en çok şaşırtan sözleri ise servisin halen yapım aşamasında ve dev kitleler için hazır olmadığını söylemesi oldu. Tam da bu noktada şu soruyu sormadan edemiyoruz: Servis hazır değildi ise neden herkezin kullanımına açıldı ve bu da yetmezmiş gibi Google anasayafasına giren herkes devasa bir okla Google+'a yönlendirildi? Bunun cevabını Google bile bilmiyorsa biz hiç bilmiyoruz...

Okuyucu Yorumları