Google'ın başını Internet Explorer yaktı!

Google'ın başı Internet Explorer yüzünden derde girdi! İşte hem komik, hem inanılmaz bir olay...

Google'ın başını IE yaktı!

Google'ın şirket ağının hacklenmesinde şaşırtıcı detayların ardı arkası kesilmiyor! Bu sefer suçlu Internet Explorer oldu.

Google'ın şirket ağının hacklenmesinin sebeplerinden birinin de rakibi Microsoft'un Internet Explorer tarayıcısını kullanması oldu. IE'deki güvenlik açıklarından birisi, Google'ın güvenliğinde açık oluşturdu.

Microsoft, Google'a ve diğer şirketlere karşı kullanılan IE açığının varlığını doğruladı. Microsoft Güvenlik Tepki Merkezi MSRC'den direktör Mike Ravey "Google'a ve diğer şirketlere saldırılarda, sofistike saldırıların bir kısmının da Internet Explorer açığı üzerinden yapıldığını tespit ettik" açıklamasında bulundu.

Google neden Chrome kullanmadı?

Google neden Chrome kullanmadı?
Google'da herkes yerli malı kullanmıyor

nCircle Network Security'den Andrew Storms, güvenlik operasyonları direktörü. Kendisi bu olayı duyan herkesin aklından geçen bir soruyu soruyor "Internet Explorer'daki güvenlik açığından daha ilginç bir mesele var, Google neden Chrome kullanmıyordu?"

Yurtdışında da bilişim basını bu konuda hayret dolu yazılar yayınlıyor. Google'ın çalışanlarının neden Chrome kullanmadığını soruyor. Ancak Google'dan konu ile ilgili bir açıklama gelmiyor.

Elbette test ve deneme amaçlı olarak Google'da bütün tarayıcı sürümlerinin kullanılması, akla yatkın bir teori, ancak bunu güvenli bir ortam içerisinde simüle edebilen yazılımlar olduğu düşünülürse, ofis standardının dışına çıkılarak gereksiz bir risk alınmış olmaz mı?

Ama bundan daha şaşırtıcısı da var...

Google IE kaç kullandı dersiniz?

Google IE kaç kullandı dersiniz?
Internet Explorer 8 hatta 7 bile değil, 6 kullanıldı!

Kullanılan Internet Explorer sürümü 8 de değildi, 8 yaşındaki Internet Explorer 6'ydı. Microsoft'un "8 yıl oldu, eskidi artık kullanmayın, hatta başka herhangi bir tarayıcıya geçin daha iyi" dediği açık dolu IE sürümüydü.

Belki de az önce belirttiğimiz gibi test amaçlıdır, belki de bir Google çalışanı format sonrasında güncelleme yapmaya üşenmiştir. Ama ne olursa olsun büyük bir gaf.

Google gibi dev şirketlerde bile eski ve güvensiz yazılım sürümleri kullanılıyor. Bazen dikkatsizlikten, bazen ise eski ve uyumsuz uygulamaları, araçları kullanabilmek için zorunlu olarak IE6 gibi açıklarla dolu yazılımlar kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları