Google hizmetlerinizi Gmail'den yönetin!

Tüm Google hizmetlerine Gmail üzerinden ulaşmak ister misiniz? Bu Firefox eklentisi ile çok kolay!

Firefox'u Google uzmanı yapın

Birden çok Google hizmetini kullanıyorsanız, farklı veri akımlarını merkezi bir noktada toplamak için bir yol bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz.

Bunu yapmanın bazı yolları var, hatta belki de siz de kendinize has bir yöntem kullanıyor olabilirsiniz. Bu yazımızda size tanıtacağımız Integrated Gmail adındaki Firefox eklentisi ise Google hizmetlerini Gmail ile entegre etmekte oldukça başarılı.

Integrated Gmail'i ayarlama

Eklentiyi kurduktan sonra eklentiler penceresinde Seçenekler düğmesine basın. Integrated Gmail'i kullanarak Gmail'i Calendar, Tasks, Reader, Voice gibi sizin için önemli olan Google hizmetleri için bir erişim noktası olarak kullanabilirsiniz.

Eklemek istediğiniz her Gmail hesabı için 'Add'a tıklayın ve Gmail sayfasında görmek istediğiniz her Google hizmetini bu hesaba ekleyin.

Gmail ile entegrasyon

Gmail ile entegrasyon
Farklı siteye gitmenize gerek yok; Reader artık elinizin altında

Gmail'e oturum açtığınızda, eklenti ayarlarınızdan faydalanarak tercih ettiğiniz hizmetleri Gmail görünümünüz içerisinde gösterecektir. Her hizmetin sağ tarafında bulunan '+' işaretine basarak hizmeti genişletmeniz mümkün.

Google Reader ile takip ettiğiniz blog'lara artık Gmail arayüzü içerisinden hızlıca erişebilirsiniz. Önemli görevleri unutmanız ise artık çok daha zor zira Calendar ve Tasks artık sadece bir tık ötenizde.

Integrated Gmail içerisinde yapılandırdığınız farklı Gmail adresleri sayesinde farklı bir Google hesabına oturum açtığınızda bu hemen algılanıyor ve geçerli hesaba ilişkin ayarlar devreye giriyor.

Son olarak Integrated Gmail, Firefox tab başlığında da yeni e-posta mesajları, Reader güncellemeler, sesli mesajlar gibi yararlı bilgiler gösteriyor.

Gmail'inizi diğer Google hizmetleri için merkezi bir konum haline getirmek istiyorsanız Integrated Gmail'i mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Okuyucu Yorumları