Google Haritalar'ın iOS sürümü de beklenen yeni tasarıma kavuştu

Google Haritalar'ın bir süre önce Android uygulamasına getirdiği küçük ama önemli tasarım değişikliği, en sonunda iOS için Google Haritalar güncellemesine de geldi.

Google Haritalar'ın iOS sürümü de beklenen yeni tasarıma kavuştu

Google Haritalar, iPhone’lar için kullanıcı arayüzünün alt kısmındaki çubukta ufak bir değişim yapan yeni bir güncelleme yayınlıyor. Google, Temmuz ayında alt çubuğu yeniden tasarlamış ve ilk olarak Android akıllı telefonlar için yayınlanmaya başlamıştı.

Şimdi, aynı yeniden tasarlanmış alt çubuk iPhone’lara da geliyor. iOS için Google Haritalar alt çubuk sekmelerinin sayısını beşten üçe düşürüyor. “Git” sekmesi kaldırıldı ve “Kayıtlı geziler” listesi artık yeniden adlandırılan “Siz” sekmesi altında kendine yeni bir yer buldu.

iOS’taki Google Haritalar alt çubuğu artık yalnızca Keşfet, Siz ve Katkı sekmelerini gösteriyor. “Güncellemeler” sekmesi de kaldırılanlar arasında yer alıyor.

Güncellenen “Siz” sekmesi sayfasının üst kısmında “Bildirimler” ve “Mesajlar” için yeni sekmeler bulunuyor. Bu iki başlık daha önce “Güncellemeler” sekmesinin içinde yer alıyordu. Ayrıca, iOS için Google Haritalar, “Siz” sekmesi sayfasından arama çubuğunu da kaldırdı.

Katkı” sekmesinde ise hiçbir değişiklik bulunmuyor. Genel olarak, yeniden tasarlanan yeni Google Haritalar alt çubuğu daha net, toplu ve temiz bir görünüm sunuyor.

Bu yeni değişiklik iOS için Google Haritalar v6.129.1’de görülebiliyor ve sunucu tarafında yapılan bir değişiklik gibi görünüyor. Bu yüzden, eğer uygulamanız açıksa, yapılan değişiklikleri görebilmek için uygulamayı kapattıktan sonra son uygulamalar listesinden de kapatmanız gerekebilir. Ama değişikliğin henüz size ulaşmamış olma ihtimali de var.