Google Haritalar'ın hız göstergesi nihayet iOS ve CarPlay'e geliyor

Google'ın harita ve navigasyon uygulaması Haritalar, Android kullanıcıları için önemli bir hizmet sunuyordu ve yolculukları sırasında hem kullanıcının hızını hem de bölgedeki hız sınırını navigasyon ekranında gösteriyordu. Şimdi iOS kullanıcıları da bu özelliğe erişebilecek.

Google Haritalar'ın hız göstergesi nihayet iOS ve CarPlay'e geliyor

Google Haritalar, iOS ve CarPlay için hız göstergesinin yanı sıra hız sınırı göstergelerini de kullanıma sunuyor. Android için Google Haritalar 2019'dan beri, Waze ise 2016'dan beri her iki özelliğe de sahipti.

Artık iPhone kullanıcıları Google Haritalar'ı cihazlarında ya da CarPlay üzerinden kullanırken ne kadar hızlı sürdüklerini ve hız sınırını aşıp aşmadıklarını, aşıyorlarsa uyarı almak gibi özellikleri kullanabilecekler. Bu elbette kullanışlı bir yenilik zira kullanıcı hız sınırını aşmaya başladığında navigasyon uygulaması hemen uyarı vermeye başlıyor ve kullanıcının farkında olmadan sınırı aşmasını engellemiş oluyor.

iOS'ta özelliği etkinleştirmek için Google Haritalar'da profil resminize dokunabilir ve Ayarlar > Navigasyon sekmesine giderek ilgili ayarı açabilirsiniz.

Harita ekranı bölümüne ilerlediğinizde hız göstergesi ve hız sınırı özellikleri için anahtarları göreceksiniz. Etkinleştirildiğinde, hız göstergesi ekranın sol alt köşesinde görünecek. Hız sınırını aşarsanız, hız göstergesi yavaşlamanız gerektiğini hatırlatmak için renk değiştirecek.

Uydudan ölçülen hız

Google, destek sayfasında hız göstergesinin "yalnızca bilgilendirme amaçlı kullanım" için olduğunu ve aracınızın gerçek hız göstergesinin yerine kullanılmaması gerektiğini da hatırlatıyor. Sonuçta burada gördüğünüz hızınız Google'ın sizi uydudan izlerken ölçülen hızı gösteriyor ve yanılma payı olabileceğini unutmamalısınız. Aracınızın hız kadranında göreceğiniz hız gerçek hızınız olacaktır.