Google Haritalar'a zaman yolculuğu özelliği geldi

Google Haritalar uygulaması, popüler tarihi mekanların geçmişteki görünümlerini canlandıracak bir AR güncellemesi aldı. Peki bu zaman yolculuğu nasıl çalışacak?

Google Haritalar'a zaman yolculuğu özelliği geldi

Google Haritalar'ın son güncellemesi, artırılmış gerçeklik sayesinde kullanıcılara daha sürükleyici bir deneyim sunacak bazı yeni özelliklerle geliyor. 2024 Olimpiyatları şerefine bu özellikler ilk olarak Paris'e odaklı durumda. Peki yeni güncellemede neler var?

Bir blog yazısında açıklandığı üzere, Google Haritalar'daki bazı tanınmış simge yapılar, mesela Fransa'nın başkentindeki Eyfel Kulesi, artık haritada aradığınızda bir AR deneyimi düğmesi gösteriyor.

Bu düğmeye dokunduğunuzda, telefonunuzu ona doğrultarak simgesel yapının zaman içindeki değişen görünümünü keşfedebilirsiniz. Örneğin kamerayı Eyfel Kulesi'ne çevirdiğinizde, yapı için hiçbir zaman inşa edilmeyen orijinal mimari konseptleri bile görebiliyorsunuz.

Dahası, 1900 yılında Exposition Universelle Dünya Fuarı için inşa edilen geçici yapıları görmek için telefonunuzu Seine Nehri kıyısına doğrultabilirsiniz. Google'ın yeni güncellemesi, artırılmış gerçeklik teknolojisinin nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceğine dair güzel bir örnek oluşturuyor.

Google, benzer deneyimlerin yakında Notre-Dame Katedrali de dahil olmak üzere daha fazla Paris simge yapısı için yayına gireceğini söylüyor. Ayrıca Bastille Saint-Antoine ve Palais des Tuileries'i de yıkılmadan önceki halleriyle görebileceksiniz.

Yeni AR deneyimi Google Arts & Culture ve oyun stüdyosu Ubisoft ortaklığıyla geliştirildi. Ancak bu deneyim şimdilik sadece Paris ile sınırlı kalacak gibi görünüyor.

Peki başka ülkeler ve şehirler?

Google şimdilik bu uygulamanın Paris dışında başka şehirlere veya ülkelere genişletileceğine dair bir bilgi vermiyor. Eğer Paris örneği ilgi görürse, diğer turistik şehirler için de benzer çalışmalar olabilir.