Google Haritalar tasarımı baştan aşağı değişiyor

Google'ın en popüler uygulamalarından olan Haritalar servisinde çok ciddi bir tasarım değişimi yaşanacak. İşte yeni tasarımdan ilk görüntüler.

Google Haritalar tasarımı baştan aşağı değişiyor

Google Haritalar uygulaması, hem navigasyon konusunda hem de haritalandırma hususunda rakiplerini çok geride bıraktığı için dünya çapında büyük ilgi görüyor. Google şimdi bu avantajını daha da güçlendirmek için Google Haritalar uygulamasında büyük bir tasarım değişimine gidiyor.

Google, Google Haritalar için büyük bir kullanıcı arayüzü yeniden tasarımını sessizce yayına aldı ancak şimdilik herkes yeni tasarıma ulaşamıyor. Öncelikle Android kullanıcıları yeni tasarımla karşılaşıyor. iPhone kullanıcıları ise daha sonra yeni tasarımı deneyebilecekler. Yeni tasarım aslında ilk olarak Şubat ayındaki beta testinde görüldü. Google daha sonra beklenmedik bir şekilde çalışmalarını durdurdu ama Mayıs ayında yeniden testlere başladı.

Yeni tasarım, kullanıcıların aradıkları detayları daha kolay bulmasına odaklanmış. Ayrıca kullanıcılar, farklı katmanları da kolayca inceleyebilecek.

Şu anda, her Google Haritalar deneyimi ekranı kaplıyor. Uygulamayı ister navigasyon amacıyla, ister çevrenizdeki ilgi çekici yerleri bulmak için ya da sadece restoranlar ve turistik yerler bulmak için kullanın, tam ekran deneyimi yaşıyorsunuz. Daha sonra ana ekrana geri dönmeniz gerekiyor. Uygulamada gezinmek, özellikle yeni kullanıcılar için zahmetli olabiliyor.

Tam ekran zorlaması bitiyor

Yeniden tasarlanan kullanıcı ara yüzü, bu deneyimi yeni bir düzen ile değiştirecek. Bir zamanlar aynı alanı kaplayan tam ekran katmanı yerine ekranın bir bölümünü kaplayan bir sayfa göreceksiniz. Bu sayfaların köşeleri yuvarlatılmış olduğundan size asla tam ekran deneyimi yaşatmayacaklar. Uygulamada nerede olduğunuzu her zaman bileceksiniz ve haritayı bu sayfanın arkasında göreceksiniz.