Google Haritalar, şimdi de otopark uygulamasına dönüşüyor

Büyük şehirlerde otopark bulmakta zorluk çekenler artık Google Haritalar içinden otoparkta yer rezerve edebilecekler. Peki bu özellik nasıl çalışacak ve Türkiye'ye gelecek mi?

Google Haritalar, şimdi de otopark uygulamasına dönüşüyor

Google, sürücülerin park yeri bulmasını kolaylaştırmak için yeni bir uygulama başlatıyor. Google artık Haritalar ve Arama özelliği aracılığıyla çevrimiçi olarak kullanıcıların otoparklarda yer rezervasyonu yapmalarına olanak tanıyor.

Şirket bu hizmetin çalışabilmesi için SpotHero uygulamasıyla iş birliği yapıyor. Eğer bulduğunuz park yeri SpotHero üzerinden rezerve edilebilirse bir "Çevrimiçi Rezervasyon" düğmesi görünüyor. Bu düğme üzerinden Google sizi SpotHero'nun web sitesine yönlendiriyor ve güvenli bir bağlantı üzerinden ödeme yapmanızı sağlıyor. Fakat tüm bu süreç, tarayıcı arasında geçiş yapmadan Haritalar veya Arama aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Sürücüler böylece doğrudan Haritalar veya Arama uygulamasının içinden kolayca park yeri rezerve edebiliyorlar.

Üçüncü taraf uygulamasıyla iş birliği sayesinde

Öte yandan bu özellik SpotHero üzerinden çalıştığı için, sadece SpotHero'nun aktif olduğu ABD ve Kanada'daki 300 şehir için geçerli. Yani henüz dünyanın kalanında otopark rezervasyonu mümkün değil. Ama Google'ın bu denemeden olumlu sonuçlar alması halinde, SpotHero benzeri hizmet veren uygulamaların bulunduğu ülkelerde de otopark rezervasyonunu hayata geçirebilir.

Türkiye'de ise ülke genelinde bu tür hizmet veren bir servis yok. İstanbul için en kapsamlı otopark servisini İsPark verdiği için Google'ın ancak İsPark ile anlaşması halinde, sadece İstanbul için geçerli bir hizmet söz konusu olabilir.