Google Haritalar, sahte yorumlara karşı harekete geçti

Google Haritalar, bir işletme hakkında verilen sahte puanlara ve yazılan sahte yorumlara karşı sert bir önlem almaya başladı.

Google Haritalar, sahte yorumlara karşı harekete geçti

Pek çok kişi çevrelerindeki veya ziyaret ettikleri bir yerdeki yerel işletmeler hakkında bilgi edinmek için Google Haritalar’ı kullanıyor ve Google Haritalar’daki yorum ve puanlama sistemi bu bilgi edinme sürecinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Görünene göre artık Google, bu yorumları daha güvenilir hale getirmek ve sahte yorumları tespit ederek platformdan kaldırdığı durumda kullanıcıları uyarmak için bazı yeni adımlar atıyor.

X üzerinde Mike Blumenthal, bu değişikliği fark ederek Google Haritalar’da “Şüpheli sahte yorumlar yakın zamanda buradan kaldırıldı” uyarısıyla gelen bir yerel işletme girişinin ekran görüntüsünü paylaştı. Görseli paylaşılan bu şirket Birleşik Krallık’ta bulunuyor ve şimdilik bu uyarıların başka nerede görülebileceği bilinmiyor.

Google'ın İşletme Profili politikasına göre, sahte etkileşim kurallarını ihlal eden (sahte yorumlar yayınlamak veya almak gibi) şirketler, belirli bir süre boyunca yeni yorumlar veya derecelendirmeler alamamak, mevcut yorumların belirli bir süre boyunca yayınlanmaması ve profilinde kullanıcılara sahte yorumların kaldırılmasıyla ilgili bir uyarı gösterilmesi gibi çeşitli sınırlamalarla karşılaşıyorlar. Elbette işletmeler Google’ın kararına itiraz edebiliyor, ancak bu itiraz süreci devam ederken sahte yorumlarla ilgili uyarıların muhtemelen görülmeye devam edeceği tahmin edilebilir.

Sahte yorumlar, bir şirketin itibarını kötü niyetli bir şekilde zedelemek veya bir şirketin itibarını yapay olarak artırmak için kullanılabiliyor. Bu tür eylemlerin Google kısıtlamalarını devreye sokmalarının yanı sıra, işletme hakkında bilgi edinmeye çalışan ziyaretçileri de bir işletmenin itibarı ve kalitesi konusunda yanıltılabilmesinden dolayı hoş karşılanmıyor.

Google bu uyarıları göstererek sahte yorumlar konusunda biraz daha şeffaf davranıyor. Bir şirketin derecelendirmesini ve itibarını artırmak için sahte yorumlar kullanması ve daha sonra Google’ın bu rahatsız edici yorumları hiçbir iz veya uyarı bırakmadan kaldırması durumunda kullanıcıların hiçbir şeyden haberi olmayacağı düşünülürse, Google’ın bu bildirilerle neyi amaçladığı rahatlıkla tahmin edilebilir.