Google Glass, yeni bir sürprizle daha karşımıza çıktı. MindRDR adlı uygulama, kullanıcıların parmaklarını kaldırmadan, hatta konuşmadan, fotoğraf çekip Facebook ve Twitter'da paylaşabilmelerine olanak tanıyor.
"Zihin okuyucu" olarak bahsedilen bu uygulama tabii ki zihninizi okumuyor. Bu uygulamanın yaptığı şey ise, Google Glass ile, NeuroSky'ın MindWave beyin dalgası okuyucusu arasında bağlantı kurmak.
Bu iki ürünü beraber giydiğinizde, bilim kurgu filmlerindeki karakterlere az da olsa yaklaşan bir görüntünün yanı sıra, epilepsi ve uyku düzensizliği sorunlarının fark edilmesinde de kullanılan "electroencephalography" yardımı ile beyin aktiviteleriniz ölçülüyor.
Sonrasında ise, zihinsel odağınız iki farklı harekete çevriliyor. TechCrunch'ın ilk olarak söylediğine göre, başlangıçtaki konsantrasyon yoğunluğunuz, uygulamayı tetikleyerek, Glass ile görmekte olduğunuzun resmini çekiyor. Bir kez daha odaklanmak ise, sosyal medya hesabınız aracılığı ile resmi paylaşıyor.
"This Place" adlı Londra tabanlı bir tasarım ve dijital yenilik stüdyosu tarafından yaratılan MindRDR uygulamasının arkasındaki teknolojiler, yalnızca sosyal medya ile sınırlı değil. Aslında, basit bir işlem olan fotoğraf çekme ve paylaşma durumu, This Place'in teknoloji konseptinin sadece bir kanıtı.
This Place, uygulamanın kaynak kodunu, diğer geliştiricilerin kullanımına sunmak amacıyla yayınlamış durumda. Ancak, bu uygulamayı geliştirmek veya kendilerine göre değiştirmek isteyen geliştiricilerin, 1500 dolarlık Google Glass'a ve 80 dolarlık NeuroSky Mindwave'e sahip olmaları gerekiyor.
Uygulamanın yapımcıları, bu sistem sayesinde, fiziksel engelleri bulunan kişilere yardımcı olunabileceğini düşünmekte. This Team, Google Glass uygulamasını, ürünü kullanmak için gereken pek çok el ve ses komutunu fark ettikten sonra geliştirme kararı almış...