Google gizemli cihazı ilk kez göründü

Google yeni bir akış hizmeti TV cihazı üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşuluyor. Ve şimdi bu cihaz, ilk kez bu kadar net bir biçimde göründü.

Google gizemli cihazı ilk kez göründü

Uzun bir süredir, Google’ın, Google TV destekli Chromecast ürününün devamı niteliğinde bir ürün sunması bekleniyor. Eylül 2020’de yeni bir cihaz sürümü duyurulmuş olsa da, aradan geçen zaman içerisinde böyle bir ürünle karşılaşmadık. Ancak, son bir yıldır Google TV’li Chromecast’in yakın gelecekte bir tür donanım yenilemesi alacağına dair söylentiler ortaya çıkmaya başladı.

Şimdi de 9to5Google.com, Google’ın bir sonraki yayın akışı TV cihazı olduğunu iddia ettiği bir cihazın görsellerine ulaştığını bildirdi. Haber kaynağı bu cihaza Google TV Streamer adı verildiği söylüyor. Ürüne ait olduğu söylenen görseller, yeni cihazın bir akış aracı veya çubuğu yerine Roku Ultra, Amazon Fire TV Cube ve Apple TV kutusu gibi bir set üstü cihaz olduğunu gösteriyor.

Görsellerde, Google TV Streamer’ın ürünün üst kısmından alt kısmına doğru eğimli oval bir tasarıma sahip olduğu görülüyor ancak Google’ın neden böyle bir tasarım seçtiğine dair bir açıklama yapılmıyor. Ayrıca görsellerde, cihazın arkasına bağlı olan iki kablonun çıktığı da görülüyor ve bunların güç kablosu ile TV’ye bağlanmak için kullanılan bir HDMI kablosu olduğu tahmin edilebilir. Ayrıca cihazın Google TV’li Chromecast’te bulunan mevcut uzaktan kumandaya oldukça benzeyen bir uzaktan kumandaya sahip olduğu da görülüyor.

Ne yazık ki, bu görseller dışında Google TV Streamer’ın ve uzaktan kumandasının nasıl özelliklere sahip olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor. İşlemcisi, belleği ve depolama miktarları da dahil olmak üzere donanım özelliklerinden hiçbiri açıklanmış değil. Ayrıca cihazın 4K veya daha yüksek çözünürlükte yayın yapıp yapmadığı hakkında da bilgimiz yok.