Google Firefox ve Chrome kullanın diyor

Google'dan Gmail kullanıcılarına anlamlı mesaj: Firefox ve Chrome tüm sorunlarınıza ilaç olacak...

Google IE'ye savaş açtı!

Belki fark ettiniz belki etmediniz... Gmail hesabınıza giriş yaptığınızda, sayfanın üst kısmında kırmızı yazılmış "Daha hızlı Gmail" cümlesini göreceksiniz. Bu cümle ilk bakışta Gmail'i daha hızlı kullanmak olarak algılansa da, işin içinde daha ilginç bir detay gizli.

"Daha hızlı Gmail" bağlantısına tıklarsanız, Gmail yardım sayfalarına yönlendiriliyor ve "Daha hızlı bir tarayıcı kullanarak Gmail işlemlerinizi daha hızlı gerçekleştirin" başlıklı bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Burada Gmail'i daha hızlı kullanmak için desteklenen tarayıcılardan bahsediliyor ve hemen altında da iki farklı logo bulunuyor: Chrome ve Firefox. IE logosuna ise sayfada yer verilmiyor. Sadece, bu iki logonun altında Internet Explorer'un daha hızlı bir sürümü olan IE8'in geliştirilme aşamasında olduğu ve beta sürümünün yayınlandığı notu düşülmüş.

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor olabilir; zira IE8 gerçekten de geliştirilme aşamasında. IE7'nin de artık eski bir tarayıcı olduğu ve bu listede yer almadığı belki kabul edilebilir. Ama bahsettiğimiz "Daha hızlı Gmail" bağlantısı sadece Internet Explorer üzerinden Gmail'e giriş yapıldığında ortaya çıkıyor. Chrome ya da Firefox ile Gmail'e girenler ise aynı bağlantıyı göremiyor.

CHIP Online yorumu:
Google, yeni tarayıcısı Chrome'un web tarayıcı pazarında iyi bir yere sahip olabilmesi için öncelikle IE egemenliğini yok etmek zorunda olduğunu çok iyi biliyor. Bunun için de en ciddi hamlelerinden birini yapıyor ve Gmail'i kullanıyor. Bakalım Google'ın bu hedefine ulaşmak için bir sonraki hamlesi ne olacak?

Okuyucu Yorumları