Google Earth ve Google Haritalar'a yepyeni özellikler geldi

Google, Google Earth ve Google Haritalar uygulamalarını eklediği yeni özellikle birlikte, kullanıcıların yıllarca geriye dönmesine imkan tanıyor. Ama hepsi bu kadarla sınırlı da değil.

Google Earth ve Google Haritalar'a yepyeni özellikler geldi

Google, Haritalar ve Earth uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu yeni özelliklerden biriyle beraber Google Earth, artık kullanıcılara çeşitli bölgelerin 80 yıla kadar uzanan tarihi hava görüntülerini görme imkanı sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bölgelerin on yıllar boyunca nasıl dönüştüğüne tanık olabiliyor.

Google Earth’ün hem web, hem de mobil sürümünün kullanıcıları, tarihi görüntü özelliğini kullanarak yaşanan değişikliklere bakabiliyor ve örneğin, “ormanların insan faaliyetlerinden ve değişen iklimden nasıl etkilendiğini” görebiliyor. Bazı fotoğrafların 1930’lara kadar uzandığı Londra, Paris ve Berlin gibi büyük şehirler, kullanıcıların tarihi görüntü özelliğini kullanarak keşfedebilecekleri ve dönüşümleri gözlemleyebilecekleri alanlar arasında yer alıyor.

Daha fazla Sokak Görünümü

Şirket, Google Earth için bu yeni özelliğin yanı sıra, Google Haritalar uygulamasındaki Sokak Görünümü özelliğini de daha fazla ülkeye (80 ülke) genişletiyor. Bosna, Namibya, Lihtenştayn ve Paraguay gibi bazı ülkeler ilk defa Sokak Görünümü özelliğine kavuşuyor ve ayrıca şirket, Sokak Görünümü özelliği için Avustralya, Brezilya, Danimarka, Japonya, Yeni Zelanda ve Ruanda gibi ülkelerde daha geniş bir kapsama alanı sunuyor.

Google, ulaşılması zor alanların görüntülerinin çekilmesi için daha hafif bir kamera kullandığını da yaptığı açıklamalarda belirtti. Ayrıca yeni tasarım, kameranın yeni veriler toplamasını da sağlıyor ve artık kullanıcıların Sokak Görünümü’nün daha fazla alanda yaygınlaşmasını bekleyebilecekleri söyleniyor.

Daha keskin uydu görüntüleri

Bunların yanı sıra, Google Earth ve Haritalar uygulamalarının genelindeki uydu görüntüleri de daha keskin bir hale getiriliyor. Google’ın resmi blogunda bildirildiği üzere, kullanıcılar bu haftadan itibaren bulut kaldırma teknolojisi sayesinde daha parlak, daha canlı bir küre görecekler.

Genel olarak bu yeni özellikler, kullanıcıların Dünya'nın hem geçmişine hem de günümüzdeki haline çok daha detaylı bir şekilde görmelerine imkan tanıyacak.