Google DeepMind, robotlara ayakkabı bağlamayı öğretiyor

Yapay zeka ve robotlar arasındaki iletişim hızla ilerliyor ama tam anlamıyla her şeyi insan gibi yapabilen robotlara ulaşmamıza hala biraz zaman var. Bunun son kanıtı ise ayakkabı bağlamak...

Google DeepMind, robotlara ayakkabı bağlamayı öğretiyor

Google DeepMind, robotlarından birine ayakkabı bağlamayı öğrettiğini duyurdu. Ne yazık ki robot bu konuda henüz çok iyi değil.

Aslında robotun ayakkabı bağlama becerisi çok görkemli değil. Henüz ayakkabı bağlamayı öğrenen çocuklar bile daha iyi bağcıklar atabiliyorlar. Ancak, robotun kendini kısa sürede geliştireceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Google'ın bu çabası, teknoloji devlerinin evlere yardımcı olarak robotlar sokma yarışının bir parçası olarak da görülebilir. Ayakkabı bağlamak da önemli bir işlem çünkü yaşlılar veya çocuklar ayakkabı bağı konusunda sorun yaşıyorlar.

Ev işlerine yardımcı olması için satın alınan bir robotun evdekilerin ayakkabılarını bağlayabilmesi pek çok yaşlı müşteriyi memnun edebilir. Ya da okula gitmek için evden çıkmaya hazırlanan çocuğun bağcıklarını bağlayan bir robot pek çok ebeveyn için cezbedici olabilir.

Google DeepMind'ın bu ayakkabı bağı konusundaki blogunu okumak isterseniz, burada bulabilirsiniz.