Google, Dark Web izleme aracını herkese açıyor

Kişisel verilerinizin Dark Web üzerinde kullanılıp kullanılmadığını analiz eden Google aracı, artık sadece ödeme yapanlara değil, herkese açık olacak.

Google, Dark Web izleme aracını herkese açıyor

Google, Dark Web Raporu özelliğini tüm Google kullanıcılarına açıyor. Daha önce sadece ücretli Google One abonelerinin erişebildiği araç artık insanlığın ortak faydasına sunuluyor.

Kullanıcıların kişisel bilgilerinin Dark Web üzerinde kullanılıp kullanılmadığını analiz eden araç bu yaz Google uygulamasının 'hakkınızdaki sonuçlar' bölümüne entegre edilecek. Tüm Google hesaplarındaki yeni entegrasyon, Dark Web izlemeyi daha geniş bir kitlenin kullanımına sunarak güvenliği artırmayı amaçlıyor.

Dark Web izleme, kullanıcıların arama sonuçlarından kişisel iletişim bilgilerini bulmalarına ve kaldırılmasını talep etmelerine yardımcı olan bir özellik olan 'Hakkınızdaki sonuçlar' ile birleşik bir çözümün parçası olacak.

Adım ve kişisel bilgilerim Dark Web'de yer alıyor mu?

Daha önce sadece ödeme yapan müşterilere özel olan bu özelliğin genişletilmesi, şirketin Google One'a özel VPN aracına verdiği desteği sonlandırma kararının ardından geldi. Müşteriler tarafından yeterince kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırılan bu özelliğin ardından Google, daha sık kullanılan araçlara odaklanabileceğini açıkladı.