Google'dan kafaları karıştıran açıklama!

Google tarihinin en büyük restini çekti çekmesine ama yeni gelişmeler kafa karıştırıyor...

Google kafaları karıştırdı!

Google'ın Çin ile arasındaki gerilim sürerken Google'ın bu ülkeden tamamen çekilip çekilmeyeceği tartışmaları sürüyor.

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, uğradığı saldırıların direkt olarak Çin hükümeti tarafından organize edilmiş olabileceğinden, en azından buna Çin'in izin verdiğinden şüpheleniyor.

Çince içeriği daha fazla sansürlemeyeceğini açıklayan Google ile Çin arasındaki ilişkilerde gerilim had safhaya ulaştı. Google henüz filtrelerin tamamını kaldırmış değil, ancak 1989'da yaşanan Tiananmen Meydanı olaylarındaki sansür gevşetilmiş durumda.

Google dükkanı kapatacak mı, kapatmayacak mı?

Google dükkanı kapatacak mı, kapatmayacak mı?
Google Çin sansürü hafifletti

Google'ın sözleri Çin'deki 384 milyon internet kullanıcısının dikkatini çekti. Google'ın kararını çoktan verdiği konuşuluyor; ancak Google, dükkanı kapatacak söylentilerinin gölgesinde yeni bir açıklama yaptı.

Google bu iddiaları reddediyor, hala kendi iç ağını tarayıp Aralık ortasında düzenlenen saldırılar ile ilgili delil topladığını belirtiyor. Başka bir deyişle Çin'den çekilmek gibi bir niyeti olmadığı söyleyerek kafaları karıştırıyor.

Çin hükümeti, direkt Google'ı hedef almadan yaptığı açıklamada, Çin'de internet için pozitif bir ortam oluşturmaya çabaladıklarını, Çin'de faaliyet göstermek isteyen şirketlerin kanunlara uygun çalışması gerektiğini belirtmişti.

Washington ne yapmaya hazırlanıyor?

Washington ne yapmaya hazırlanıyor?
Çin ve ABD arası başka konulardan da gergin

Çin ile Amerika'nın arasında da gerilime yol açan saldırılarda, işin aslının açıklanması için Washington, Çin'e bir nota göndermeye hazırlanıyor. İki ülke arasında ABD'nin Tayvan'a silah satması, ticari korumacılık ve Çin para biriminin değerinin ticari etkileri üzerine büyük gerilimler yaşanıyor.

Washington, uzun süredir Pekin'in siber casusluk programı hakkında derin endişeler yaşıyor. Kongrede düzenlenen bir panelde, Çin hükümetinin gittikçe daha fazla Amerikan bilgisayarını hacklediği ve askeri bilgi aradığı ifade edilmişti.

Bu arada bir diğer arama şirketi Yahoo da, Çinli ortağı Alibaba'nın Google'ı desteklemesi üzerine işin içine girdi. Bing ise Çin'den çekilmeyeceğini açıkladı.

Hacker'lar: Kim kimi hackliyor?
1960'lardan bu yana en önemli hack olayları...

Okuyucu Yorumları