Google'dan güvenliğiniz için tavsiyeler

Hotmail - Gmail şifrelerinin hack'lenmesi Google'ı harekete geçirdi: İşte internet devinden uyarılar

Google'a kulak verin!

Ulusal Siber Güvenlik Farkındalığı Ayı dolayısıyla Google, online güvenlikle ilgili hatırlatmalarda bulunuyor. Yakın zamanda gerçekleşen olaylar, 10.000 Hotmail hesabının ve 20.000 Yahoo, Gmail vb hesabın ele geçirilmesinin etkisinin de bu hatırlatmada büyük bir rolü var.

İşte Google'dan güvenlik nasihatleri:

1 Adınız ve doğum tarihiniz gibi kişisel bilgileri kullanıcı ismi ve şifresinde kullanmayın.

2
Şifreniz, "şifre" gibi basit bir şeyler olmasın. Karmaşık karakterlerden oluşan, uzun ve yeterince güvenli bir şifre oluşturun. Bu konuda Şifre oluşturma sanatı isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Aynı şifreye güvenmeyin...

Aynı şifreye güvenmeyin...

3 Her site için farklı bir hesap ismi ve şifre kullanın. Aynı şifreyi hemen her yerde kullanmak, tüm verilerinizi riske atmanız anlamıan geliyor...

4 Şifreleri bilgisayarınızda saklarken masaüstünde bir metin dosyası oluşturup da adını "şifreler" koymayın. Şifre saklamak için şu makalemize göz atın: En iyi şifre saklama yazılımları bir arada...

5
Bir e-posta hesabına kayıtlı ikinci posta adresinin kullanıcı ismi ve şifresi aynı olursa iki hesabınız birden ele geçirilebilir ve bir daha o hesapları geri alma şansınız çok düşük olur.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
Mail kutularında olmasını istediğim bir özellik var.Bu özellik mail hesabımızın çalınması ihtimaline karşı kullanılacak bir güvenlik özelliğidir.Her mail kutusunda gizli bir cep olmalı.Belirlenen bazı mailler bu cebe gelmeli ve istenilen dosyalar ve mailler ve de önem arz eden diğer veriler bu cepte saklanabilmeli.Ayrıca bu cepteki veriler isteğe bağlı olarak şifrelenebilmeli(Encryption). Bu gizli cebe ulaşabilmek için daha önceden belirlediğimiz tuş kombinasyonlarını kullanmak suretiyle açılan sayfadan bir şifre gireceğiz.Nasıl girileceğini tamamen bizim bileceğimiz gizli bir cep.İkincisi her maili text formatında açabilmeliyiz Outlook vs kullanmasak bile.Üçüncü bir özellik.İki Webbrowser arasında güvenli bir bağlantı oluşturulabilmeli.Ve bu bağlantı sayesinde dosya paylaşımı ve printer paylaşımı daha kolay hale getirilebilir.Örneğin bu sayede Webbrowser üzerinden diğer bilgisayara bağlı olan printerdan rahatça çıktı alabiliriz.Tüm mail servislerine ve WebBrowser üreticilerine duyurulur.
Yanıtla
Ziyaretçi
Trojen yedikten sonra bu önlemlerin hiçbir anlamı yok!"Sıfır virüs, sıfır casus yazılım, sıfır hacker" esasına dayalı bir kullanım ve konfigürasyon politakası belirlemelisiniz.Sınırlı kullanıcı hesabı+DeepFreeze+Çok iyi konfigüre edilmiş ZoneAlarm Security Suite+Çok iyi konfigüre edilmiş Windows+Modemden 80. ve 443. TCP portları hariç tüm portların kapatılması+Full Backup+Kendi sitelerinden indirilen orijinal yazılımların kullanılması. Ancak bu şekilde korunabilirsiniz. Kesinlikle Antivirus-Antispywarelerden medet ummayınız. Hanginiz sınırlı kullanıcı hakları ile bilgisayar kullanıyorsunuz?Kullananlar parmak kaldırsın.Bu özellik Windows tarafından süs olsun diye yapılmadı.
Yanıtla