Google daha ne kadar ileriye gidebilir?

Google, 10 sene sonra sizi annenizden bile daha iyi tanıyacak... İşte aramanın geleceği son nokta...

Google'ın bilmediği ne kaldı?

Teknoloji bu kadar ilerlemişken, normalde "uçuk" olan fikirler artık kabul edilebilir, mantıklı bir hâl almaya başladı. Ama şimdi söyleyeceğimize inanamayabilirsiniz, çünkü Google'ın gelecekte sadece düşüncelerinizi okuyarak arama yaptıracak bir arama motoru planı var...

Konu hakkında Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forum'unda Telegraph'a konuşan Google'ın eski genel müdürü Eric Schmidt, aramaların sadece insan davranışlarıyla bile yapılabilecek kadar gelişeceğini söyledi.

Arama kavramını hâlâ yazılabilen bir şey olarak görüyoruz. Ama belki bundan 10 yıl kadar sonra ilginç olsa da sadece düşüneceksiniz ve o bilecek.

"Peki nasıl bilecek?" sorusuna cevaben, Eric Schmidt sözlerine şöyle devam etti... Haberimizin ikinci sayfasında...

Her şey iznimizle olacak...

Her şey iznimizle olacak...

Sizin de bildiğiniz gibi taşınabilir aygıtlarda, özellikle cep telefonlarında, sizin nerede olduğunuzu nereye ne kadar yakınlıkta olduğunuz ayrıntısına kadar biliyoruz. Giriş yapmayı seçiyorsunuz ve tabii ki sizin izninizle aygıt sizin nerede olduğunuzu biliyor, bu da kişiselleştirilmiş bir hizmete dönüşebilir.

"Tabii ki sizin izninizle" sözleri insanı biraz düşündürebilir fakat Google gizliliğe önem verdiğini ısrarla belirtiyor. Bu teknoloji 10 yıl sonra gerçekleşebilecek bir servis olsa da, bu yeni hizmetin ilk zamanlarında sizin sosyal aktivitelerinizden, hobilerinizden ve daha önce yapmış olduğunuz aramalardan esinlenerek tahmini bir arama önerisi sunacağı düşünülüyor. Mesela aramak istediğiniz sözcüklerin ilk birkaç harfini yazacaksınız ve Google, ne aramak istediğiniz hakkındaki tahminini size gösterecek.

Okuyucu Yorumları