Google, çok yakında Apple'dan istediğini alabilir

Google'ın yapay zekası Gemini, iPhone'lara ve uyumlu Apple cihazlarına çok yakında geliyor olabilir. En azından Mark Gurman bize böyle söylüyor.

Google, çok yakında Apple'dan istediğini alabilir

Şimdiye kadar Apple cihazlarıyla entegre olacak tek yapay zeka modelinin ChatGPT olması sizi hayal kırıklığına uğrattıysa, bunun değişmesi için uzun süre beklemeniz gerekmeyecek gibi görünüyor. Bloomberg'den Mark Gurman'ın Power On bülteninde yer alan haberine göre, Apple bu sonbaharda Google Gemini'yi de cihazlarına ekleyecek.

Gemini, en az OpenAI kadar uzun bir süredir iOS 18 chatbot spekülasyonlarının gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple yazılım patronu Craig Federighi, WWDC açılış konuşması bittikten kısa bir süre sonra bir Google anlaşmasını zaten ima etmişti. Daha sonra Anthropic de bu söylentilere karıştı ve Gurman da Apple'ın bu sonbaharda olmasa da bir noktada bu şirketle bir anlaşma duyurabileceğini öne sürüyor. Meta'nın ise Llama sohbet robotu yeterince iyi olmadığı için hızlı bir şekilde reddedildiğini yazıyor.

Chatbot entegrasyonunun yanı sıra Apple Intelligence'ın da bu sonbaharda beta olarak ortaya çıkması bekleniyor. Apple'ın yapay zekayı sadece donanım ürünlerini hareketlendirmeyi amaçlayan bir dizi özellik olarak değil, doğrudan kar elde etmek için bir yol haline getirmek istediği bildiriliyor. Gurman, bunun bir parçası olarak şirketin eninde sonunda yalnızca aboneliğe özel Apple Intelligence özelliklerini kullanıma sunabileceğini öne sürüyor.

Ancak bu bir süre daha gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Apple Intelligence şimdilik yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max için kullanıma sunulacak olsa da, ilk gelen sürümün büyük bir iPhone yükseltme döngüsünü yönlendirmek için yeterli olup olmayacağı belli değil. Sonuçta özelliklerin iyi olup olmayacağı bile bilinmiyor.

Üçüncü taraf yapay zeka hizmetleri, Cupertinolu şirket için kendi üretken yapay zeka sistemini yavaş yavaş kullanıma sunarken güzel bir geçici çözüm olabilir. Bizler içinse bu, daha fazla seçenek anlamına gelecek.