"Right to be Forgotten" yani "Unutulma Hakkı" olarak dilimize çevrilen hak, özellikle bireylerin ya da oluşumların, geçmişte yaptıkları ve artık düzenli olarak yüzlerine vurulmaması için talep ettikleri bir haktır. Özellikle dijital ortamda bulunan bir fotoğraf ya da kişisel bilginin, tamamen silinmesi olarak da adlandırılabilir. Konu bilgi olduğu zaman gündeme gelen Google ise, uzun süredir bu talepleri değerlendirip, ilgili bilgileri siliyor.
Nitekim bu yıl Unutulma Hakkı'nı kullanmak isteyen İngiliz kaynakları ziyadesiyle fazla. Google'ın verdiği bilgilere göre kendilerine iletilen her sekiz talepten birisi İngiltere'ye ait. Bu yılın Mayıs ayından beri kendilerine gelen 498.737 adet bağlantıyı silme kararı aldığını kamuoyuna açıklayan Google, bu bağlantılardan 63.616 tanesinin İngiltere merkezli olduğunu bildirdi. Böylece İngiltere, unutulma hakkını en çok kullanan ülkelerin başında yerini almış oldu.
Google, her ne kadar büyük miktarda isteği kabul ettiyse de saydamlık yasası uyarınca reddettiği bazı istekleri yayınladığı raporda açıkladı . Bunlardan ilki, İngiliz bir resmi görevlinin, çalıştığı okuldaki öğrenciler tarafından kendisi hakkında sunulan bir şikayetname bağlantısı. Bir diğer ret yiyen bağlantı ise eskiden papazlık yapan ve vakti zamanında hakkında yazılan cinsel taciz makalelerinin silinmesi isteyen şahıs bulunuyor. Ayrıca, İngiltere'de medya sektöründe çalışan bir şahsın, utanç verici bulduğu dört farklı makalesinin silinme isteği de ne yazık ki Google yetkilileri tarafından silinecekler listesine alınmadı.
Google'a gelen "unutulma" taleplerinin en başındaysa 3.353 bağlantı ile Facebook bulunuyorken, onu 2.392 bağlantı ile YouTube takip etti.