Google Cloud ile Tezos’tan Web3 Ortaklığı

Google Cloud’un kurumsal müşterileri, Web3 uygulamaları oluşturmak için Tezos ağını kullanacak.

Google Cloud ile Tezos’tan Web3 Ortaklığı

Teknoloji devlerinin blockchain ve Web3 projelerine ilgisi artıyor. Dev şirketlerin sağladığı altyapı, sektöre yeni şirketlerin katılımını hızlandırıyor. Microsoft‘un ardından Google’dan da yeni bir iş birliği açıklaması geldi. Google Cloud, Tezos ile Web3 alanında çalışacaklarını duyurdu.

Google Cloud’un kurumsal müşterileri Web3 uygulamaları oluşturmak için Tezos ağını kullanacak. Google müşterileri, ağ üzerindeki Web3 uygulamalarını doğrulamak ve depolamak için Tezos’tan faydalanacak. Tezos’un desteklediği startup’lar da Google Cloud hizmetlerinden yararlanacak. Google Cloud’dan yapılan açıklamada, Web3 uygulama geliştiricileri için güvenli altyapı sağlama hizmeti verdikleri ifade edildi.

Google Cloud’un eylül ayında Axie Infinity’in Ronin ağına node hizmeti sunacağı bildirilmişti. Şirket, ekim ayında Etherum projeleri için blockchain node motorunu başlatmış, kasım ayında ise Solana’da doğrulayıcı olmuştu. Google Cloud daha önce şirketin kripto varlık endüstrisindeki belirli güvenlik riskleri ile uyumlu olduğunu açıklamıştı. Microsoft ise blockchain veri erişimine ihtiyaç duyan işletmeler için bir düğüm hizmeti sunmak üzere Web3 altyapı sağlayıcısı Ankr ile ortaklık kurmuştu.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.