Google, CHIP Online haberini doğruladı

Şubat ayında yazdığımız haberin doğrulaması ise başkan Eric Schmidt'ten geldi.

Google Bizi Doğruladı

Google'ın kullanıcılara internet üzerinde ofis dokümanlarıyla çalışma olanağı sağlayan Google Belgeler ve E-Tablolar (Docs & Spreadsheets) hizmeti geliştirilmeye devam ediyor. Yeni plan ise Microsoft'un popüler sunum programı PowerPoint benzeri bir yazılımın kullanıma sunulması.

Hatırlayacağınız gibi Şubat ayında yaptığımız haberde dil dosyalarında kısa süreyle yer alan ve sunumla ilgili kelimelerin geçtiği kod parçalarından bahsetmiş, Google'ın yeni bir yazılımın peşinde olduğuna dikkati çekmiştik.

Google başkanı ve baş icra sorumlusu Eric Schmidt, internet girişimcileri için düzenlenen Web 2.0 Expo konferansında konuya değinerek yeni sunum programının kısa bir süre sonra kullanılabileceğini söyleyerek beta sürüme ait bazı görüntülerini de tanıttı.

Yaz aylarını bekleyin

Sunum yazılımı hakkında çok fazla detay verilmese de ürün müdürü Rajen Sheth kullanıcıların dokümanlarını çevrimiçi olarak saklayabileceklerini ve internet üzerindeki bir diğer kişiyle sunum sayfalarını paylaşabileceklerini ifade etti. İki sürüm halinde bu yazdan itibaren kullanılabilecek olan yazılımın ekstra depolama hakkı sağlayan Premier sürümü yıllık 50$ gibi bir fiyata satılacak. Ücretsiz sürüm ise daha kısıtlı haklarla internet üzerinden Google hesabı bulunan herkese açık olacak.

Google bu konuyla bağlantılı olarak Java tabanlı sunumlar ve doküman yönetimi üzerine çalışan Tonic Systems şirketini bünyesine katarak çalışmalarına hız verdi. Bir süredir internet üzerinde belgelerin paylaşımı üzerine projeler üreten ve pek çok şirkete bu konuda altyapı sağlayan Tonic Systems, bundan böyle mesaisinin büyükçe bir kısmını Google'ın Belgeler ve E-Tablolar hizmeti için harcayacak.

Daha fazla bilgi için Tonic Systems web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları