Google çalışanlarının bile, Google Bard hakkında pek mutlu olmadıkları ortaya çıktı

Google'ın geçtiğimiz hafta tanıttığı yapay zeka sohbet robotu Bard, görünüşe bakılırsa Google çalışanları tarafından da pek iyi karşılanmadı.

Google çalışanları da Bard'ı sevmedi

Google, geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile kendi AI sohbet robotu Bard'ı tanıtmıştı. Ancak o zamandan beri, James Webb Uzay Teleskobu hakkında temel bir gerçeği yanlış açıkladığı kısa bir gösterim de dahil olmak üzere Bard'ın aldığı tepki, Google'ın ana şirketi Alphabet'in Çarşamba gününden bu yana hisse senedi değerinin yüzde 7'sinden fazlasını kaybetmesine neden oldu. Görünene göre pek çok Google çalışanı da, Bard'ın ortaya çıkmasından pek memnun değil.

CNBC'nin bildirdiğine göre Google personeli, şirket içi Memegen forumunda Bard'ın tanıtımı ile ilgili duygularını paylaştı. Bir personel, Google CEO'su Sundar Pichai'ye “Sevgili Sundar, Bard lansmanı ve işten çıkarmalar aceleye getirildi, beceriksizce yapıldı ve dar görüşlüydü” şeklinde bir mesaj gönderdi. Başka bir mesajda, “Panik içinde Bard'ı pazara sürmek, piyasanın bizim hakkımızdaki korkusunu doğruladı” yazıyordu.

Ancak, teknik olarak, Bard’ın henüz halka yayımlanmadığını belirtmek gerekiyor. Görünüşe göre Google, önümüzdeki haftalarda halka yayımlamadan önce şirket içinde Bard'ın “test etmeye” devam edecek.