Google indeksleme sorununun çözüldüğünü duyurdu

Türkiye'de dün pek çok internet sitesi haber içeriklerinin Google'da indekslenmesiyle ilgili sorunlar yaşadı. Google yaptığı ilk açıklamada sorunun incelendiğini duyurmuştu. İkinci açıklamada ise sorunun çözüldüğü belirtildi.

Google indeksleme sorununun çözüldüğünü duyurdu

Güncelleme: Google indeksleme ile ilgili sorunların incelendiğini duyurmasından yaklaşık 5.5 saat sonra sorunun çözüldüğünü bildirdi. Google'dan yapılan açıklamada ilgili sorunların tespit edilip düzeldildiği; ancak sorundan etkilenen URL'ler yeniden işlenene kadar yine de gecikmeler yaşanabileceği vurgulandı. Bu sorunla ilgili başka güncelleme yok.

NE OLMUŞTU?

Arama motoru Google'da bugün içeriklerin indekslenmesiyle ilgili bir sorun yaşanıyor. Genel olarak internet sitelerinin kategori sayfaları, etiket sayfaları indekselenirken haber içerikleri ya hiç indekslenmiyor ya da yayına çok geç yansıyor.

Bu duruma ilişkin sosyal medyada birkaç ülkeden daha mesajlar paylaşılmış. Özellikle Hindistan'da indeks problemleri olduğu yönünde mesajlar var. Bazı SEO editörleri ise İspanya'da indeks sıkıntısı yaşadıklarını belirtmiş.

GOOGLE'DAN İLK AÇIKLAMA

İndeks problemine ilişkin mesajlar sonrası Google'dan bir açıklama geldi. Google, az sayıda siteyi etkilediğini belirttiği dizine ekleme problemiyle ilgili raporların araştırıldığını belirterek, "Temel nedeni belirlemeye çalışıyoruz. Bir sonraki güncelleme 12 saat içinde olacaktır" dedi.